Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Anti-allergische vloerbedekking kopen

Anti-allergische vloerbedekking kopen

Dat je allergisch bent voor huisstofmijt wil helemaal niet zeggen dat je beter geen vloerbedekking kunt kopen. De mogelijkheden wat betreft vloerbedekking zijn namelijk zo gevarieerd dat het zelfs mogelijk is om anti-allergische vloerbedekking te kopen. Nieuwsgierig geworden en wilt u graag een anti-allergische vloerbedekking kopen? Lees snel verder!

Wat is anti-allergische vloerbedekking?

Wat anti-allergische vloerbedekking inhoud gaan we je nu uitleggen. Het gaat eigenlijk over fijnstof en opname ervan door de vloerbedekking. Desso Airmaster is een bekende op gebied van fijnstof reducerende vloerbedekking. Helaas is de opname van fijnstof door het tapijt eindig en meer iets voor de zakelijke markt... en voor de gemiddelde particulier een brug te ver. Er valt naar ons idee met tapijt meer te winnen voor de groep mensen die allergisch is of astmatische klachten heeft en daar gaan we in dit artikel meer uitleg over geven. In ieder huis komen mijten voor en ongeveer 1 op de 10 mensen is allergisch voor... de uitwerpselen van de huisstofmijt. Om jeuk, niezen en benauwdheid te voorkomen, hebben mensen met een allergie hiervoor een mijt- en stofvrije omgeving nodig.

 

Tapijt wordt vaak gezien als een verzamelbron voor stof en daardoor afgeraden voor mensen met allergieën. Maar wist je dat eigenlijk het tegendeel waar is? Tapijt en tapijttegels hebben een stofbindende werking. Ze houden het stof juist vast, waardoor het minder door de lucht circuleert. Bij laminaat of een houten vloer is de concentratie stof in de kamerlucht hoger. In kamers met een gladde vloer komt meer stof voor dan in kamers met tapijt. Bij tapijt waait het stof namelijk niet op bij tocht. Een mijt leeft in een vochtige en warme omgeving.. dus het liefst in je beddengoed. Of anti-allegrische vloerbedekking kopen iets voor je is? Daar kom je al lezende achter.

 

Bovenstaande wil echter niet zeggen dat je zomaar ieder tapijt kunt kopen. Gelukkig is er tegenwoordig ook anti-allergische vloerbedekking op de markt. Wat is anti-allergische vloerbedekking eigenlijk? Dat is niet één soort tapijt, maar een verzamelnaam voor tapijt waar mensen met astma of luchtwegallergieën geen last van ondervinden. Synthetische tapijtvezels hebben dan de voorkeur omdat er ook mensen met allergieën zijn die helaas ook allergisch zijn voor wol. Anti-allergische vloerbedekking is in ieder geval een laagpolig tapijt, dus niet een tapijt met lange vezels, want dat is niet makkelijk schoon te houden. Verder kun je kijken of de vloerbedekking een Oeko-Tex®-label heeft, wat betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen.

 

Houd anti-allergische vloerbedekking goed schoon

Mijten houden niet van een goed onderhouden tapijt, want dat is niet vochtig of warm en dus geen ideale plek om te nestelen. Reinig je vloerbedekking regelmatig om huidschilfers en stof te verwijderen. Stofzuig regelmatig het in ieder geval wekelijks, ventileer de ruimte waar het tapijt ligt dagelijks en reinig het tapijt eens indien nodig. Een kunstvezeltapijt is het gemakkelijkst te reinigen.

 

Verder raden we je aan om een moderne stofzuiger met een mechanische borstel te kopen, een allergiefilter (HEPA-filter) en minimale stofuitstoot te gebruiken. De stofzuigers van vroeger geven een deel van de opgezogen lucht, met daarin de stofdeeltjes, via het filter en de behuizing weer terug aan de kamerlucht. Het HEPA-filter vangt zelfs de kleinste stofdeeltjes op. Maak daarnaast gebruik van stofzuigerzakken met een antibacteriële binnenlaag. Vervang deze iedere 4-6 weken, ook al zit hij nog niet vol.

Liever geen anti-allergische vloerbedekking kopen?

Wil je liever niet voor je hele huis anti-allergische vloerbedekking kopen? Dan kun je ook voor laminaat, pvc vloer of een houten vloer kiezen die je combineert met een mooi kleed. In dat geval is dan aan te raden de ruimte elke dag te stofzuigen of te 'swifferen'. Als je wilt geeft Vloerenland je graag meer advies!

 

Meer informatie nodig? Hier vind je meer leesvoer over gezondheid en tapijt(tegels)

  • anti-allergische vloerbedekking
  • tapijt
  • tapijttegels
  • kopen