Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Traprenovatie van een open trap

Traprenovatie open trap

Traprenovatie van een open trap

Als je open trap toe is aan een traprenovatie, denk je misschien dat er niet meer mogelijk is dan het schuren en schilderen van de trap. Dan heb je het mis! Ook bij een open trap zijn allerlei manieren van traprenovatie mogelijk. We zetten ze in het kort voor je op een rijtje.

Open trap bekleden met laminaat

Bekleed de treden van je open trap met chique overzettreden van laminaat. Hierbij heb je de keuze uit de vele dessins die je bij een laminaatvloer ook kunt kiezen, zoals een houtlook of betonlook. Afhankelijk van het type trap zullen wij de mogelijkheden met je doorspreken. Eventueel kun je zelfs LED-verlichting aanbrengen in de treden! Kijk ook eens naar de Trenovo traprenovatie collectie bij Vloerenland.

Open trap bekleden met pvc

PVC is onderhoudsvriendelijk en heeft een hoge antislipwaarde, zodat alle gezinsleden de trap veilig kunnen gebruiken. Bovendien is het in allerlei decors verkrijgbaar! Voor traprenovatie met vinyl moeten de treden van je open trap wel vlak en egaal zijn. Eventuele oneffenheden zie je anders door het dunne vinyl heen.

Open trap bekleden met tapijt

Tapijt is heerlijk warm aan je voeten en zorgt voor zo min mogelijk contactgeluid. Ideaal wanneer jij of je kinderen licht slapen. Ook is tapijt veilig en slijtvast. Voor traprenovatie met tapijt dienen de treden van je open trap wel helemaal kaal te zijn.

Open trap schuren en schilderen

Tot slot noemen we ook nog de optie die we aan het begin al noemden: het opnieuw schuren en schilderen van je trap. Dit is van alle opties de meest tijdrovende en arbeidsintensieve optie. Niet alle trappen zijn hiervoor geschikt, het is met name afhankelijk van de staat waarin de trap verkeert of schuren en schilderen een optie is.

 

 

Enkelzijdige of dubbelzijdige traprenovatie

Bij een traprenovatie van een open trap kun je kiezen om de treden enkelzijdig of dubbelzijdig te laten bekleden. Bij een enkelzijdige traprenovatie worden de bovenkant en voorkant van de treden bekleed. De achterkant en onderkant kun je dan bijvoorbeeld netjes schilderen.

 

Bij een dubbelzijdige traprenovatie worden alle zijdes van de treden bekleed. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om tijdens de traprenovatie je open trap dicht te laten maken. Dit zorgt voor meer veiligheid en minder verlies van warmte naar boven toe.

Oude trap als nieuw

Dankzij een traprenovatie ziet je open trap er binnen enkele dagen weer als nieuw uit. Bij Vloerenland kun je ook terecht voor trapbekleding. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

  • traprenovatie
  • renovatie
  • open trap

Hongaarse punt klik pvc vloer