Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Verschil parket en laminaat

Verschil parket en laminaat

Parket en laminaat worden vaak in één adem genoemd, maar ze zijn absoluut niet hetzelfde. Weet jij het verschil tussen parket en laminaat? Niet precies? Dan leggen we het je graag uit!

 

Parket en laminaat

Zowel parket als laminaat is opgebouwd uit meerdere lagen, maar er is wel degelijk een groot verschil tussen parket en laminaat. Een parketvloer is opgebouwd uit verschillende lagen echt hout. Laminaat is niet volledig van hout gemaakt: de onderste lagen bestaan uit samengeperst hout, maar daarbovenop ligt een laag papier waarop een houtmotief gedrukt is. De laag papier wordt beschermd door een doorzichtige toplaag van kunststof. Hierdoor heeft laminaat het uiterlijk van echt hout, terwijl je eigenlijk naar een foto kijkt.

 

Duidelijk verschil parket en laminaat, maar wat is nu beter?

Het verschil tussen parket en laminaat is overduidelijk, maar het is niet zo dat de ene vloer beter is dan de andere. Beide vloeren hebben namelijk hun eigen plus- en minpunten. Afhankelijk van de eisen die jij stelt aan een vloer, is de een of de ander meer geschikt voor jou. Zo zorgt de kunststof toplaag van laminaat voor een sterke vloer die goed tegen temperatuurverschillen kan en slijtbestendig is. De onderste laag beschermt juist tegen vocht, waardoor de kans kleiner is dat laminaat krom trekt. Verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid hebben op een laminaatvloer minder invloed, omdat de vloer niet volledig van hout gemaakt is. Laminaat is betaalbaar en erg onderhoudsvriendelijk, maar heeft een kortere levensduur dan parket.

 

Parket is volledig van echt hout gemaakt en dat geeft een uitstraling die niet door laminaat te evenaren is. Echt hout is daarentegen iets prijziger in de aanschaf en heeft wat meer onderhoud nodig. Een parketvloer moet eens in de zoveel tijd geschuurd en opnieuw in de olie zetten gezet worden. Bij het schuren en oliën kun je slijtageplekken en kleine beschadigingen wegwerken, waardoor een parketvloer langer meegaat dan een laminaatvloer.

 

Laminaat leg je gemakkelijk zelf door het gebruiksvriendelijke kliksysteem, voor parket is wat meer ervaring gewenst. Je leest het al, het ene verschil tussen parket en laminaat is in het voordeel van parket, het andere in het voordeel van laminaat

Wordt het parket of laminaat?

Kom voor inspiratie eens een keer kijken naar onze Houten vloeren en parket Studio in ons Experience Center.

 

Hier staan ook onze adviseurs voor je klaar, die samen met jou de verschillen tussen parket en laminaat nog eens doornemen en je helpen bij het kiezen van de vloer die het beste bij jou past. Hier staan ook onze adviseurs voor je klaar, die samen met jou de verschillen tussen parket en laminaat nog eens doornemen en je helpen bij het kiezen van de vloer die het beste bij jou past.

 

  • Verschil
  • parket
  • laminaat

Parket