Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Laminaat onderhouden

Onderhoud laminaat

Het onderhoud is voor veel mensen een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een vloer. Mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme vloer komen vaak uit bij laminaat. Laminaatvloeren hebben namelijk zo weinig onderhoud nodig dat het een zeer gebruiksvriendelijke vloer is. Dat kleine beetje onderhoud dat nodig is, doe jij gemakkelijk tussen de bedrijven door. Hoe zit het precies?

 

Stofzuigen en… meer niet?

Stofzuigen is het allerbelangrijkste voor het onderhoud van laminaat. Daarmee verwijder je vuil en zand dat krassen op je vloer zou kunnen veroorzaken. Zand is namelijk de grootste vijand van je laminaat, omdat er kleine, fijne steentjes in zitten die de toplaag van je laminaat kunnen beschadigen. Gebruik voor het stofzuigen een zuigmond met een zachte borstel en maak deze regelmatig schoon.

 

Is dat het enige? Stofzuigen is het belangrijkste. Daarnaast kun je de vloer af en toe dweilen om hem blinkend schoon te houden. Doe dit altijd pas nadat je gestofzuigd hebt, anders veeg je het aanwezige losse vuil juist extra heen en weer. Gebruik zo min mogelijk water voor het dweilen, zodat je niet het risico loopt dat water in de naden van je laminaat loopt en in het laminaat trekt. Bij waterbestendig laminaat hoef je hier natuurlijk niet bang voor te zijn! Eventueel kun je het laminaat na het dweilen nadrogen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Er is niet voor niets een gezegde voor: voorkomen is inderdaad beter dan genezen. Probeer zand zo veel mogelijk buiten de deur te houden om beschadigingen aan je laminaat te voorkomen. Je laminaat bescherm je tegen krassen door een schoonloopmat bij de deur te leggen die het meeste vuil tegenhoudt. Gebruik onderhoudsmiddelen die je in de supermarkt niet voor laminaatvloeren, die bevatten nogal eens reststoffen die ervoor zorgen dat de matte finish verdwijnt en dat je laminaatvloer gaat glimmen. En deze glans weer verwijderen is een kunst op zich, voorkom een hoop ergernis en onnodig werk door alleen de onderhoudsmiddelen te gebruiken die wij voor jouw laminaat adviseren.

 

Kijk daarnaast kritisch naar je meubels en het gebruik ervan. Schuif je regelmatig met stoelen? Dan kan een verdwaald zandkorreltje onder de stoelpoot ook een krasje veroorzaken. Door viltjes of geleiders onder de stoelpoten te gebruiken of bijvoorbeeld speciale wielen voor bureaustoelen verklein je deze kans.

Meer informatie nodig?

Wil je meer tips en adviezen voor het onderhoud van je laminaat of ben je op zoek naar meer info over laminaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of loop eens binnen in onze showroom in Beek en Donk. Onze experts helpen je graag bij het kiezen van jouw ideale vloer.

  • laminaat
  • onderhoud

Laminaat en pvc vloeren onderhouden