Soorten vloeren voordelen en nadelen

Soorten vloeren voordelen en nadelen

Soorten vloeren voordelen en nadelen

De voordelen en nadelen van verschillende soorten vloeren zijn iets heel persoonlijks, want wat voor de één een voordeel is kan voor de ander een nadeel zijn. Als je een vloer zoekt, dan ben je eigenlijk op zoek naar een vloer die jou de meeste voordelen biedt. Dus wat goed voor jou werkt hoeft niet voor anderen te werken.

 

Hieronder gaan we per artikelgroep de voordelen en nadelen voor je op een rijtje zetten. Je krijgt veel informatie over vloeren en hopelijk helpt het je bij het kiezen van de juiste vloer en bestel je je nieuwe vloer bij ons!

HOUTEN VLOEREN

Of een houten vloer de geschikte vloerbedekking voor jou is? Geen idee aan jou de keuze! Zin in visgraat parket of een Hongaarse punt? Veel mensen die gewend zijn op een houten vloer te leven, kiezen bij aanschaf van een nieuwe vloer weer voor een houten vloer. Het heeft unieke eigenschappen en de uitstraling van een echte houten vloer is niet te evenaren, veel voordelen al willen sommigen je dat doen geloven...

NADELEN HOUTEN VLOER

 • Duurder in aanschaf dan andere soorten

Een houten vloer is relatief gezien de duurdere vloer onder de vloeren, maar afgezet tegen de levensduur, kun je je geen betere vloer wensen.

 

 • Houten vloeren zijn gevoeliger

Vergeleken met andere soorten vloeren zijn houten vloeren gemiddeld genomen iets gevoeliger voor vocht, slijtage en krassen en ze vragen wat meer onderhoud dan laminaat, vinyl en PVC vloeren. Een houten vloer is helaas niet de allersterkste vloer van alle soorten vloeren, maar de charme van een echte houten vloer is niet te overtreffen!

 

 • Klimaat in de woning

Een houten vloer leeft, vandaar dat hij altijd wat aandacht nodig heeft. Naast regelmatig onderhoud is een gezonde relatieve luchtvochtigheid van de lucht van belang. Als je ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid constant blijft en zand buiten de deur houdt, dan zul je tot in een lengte van jaren zorgeloos kunnen genieten van je vloer. Daarnaast creëer je een blijvend gezond woonklimaat voor jezelf en je gezin.

 

 • Onderhoud van houten vloeren

Een onderhoudsvrije vloer bestaat niet, maar afhankelijk van het type houten vloer dat je kiest, kun je meer of minder onderhoud verwachten. Goed nieuws, er is in de loop der jaren bij houten vloeren veel verbeterd op het gebied van onderhoudsproducten en laksoorten. Een houten vloer die in de hardwaxolie staat, vraagt door de jaren heen wat meer onderhoud dan een gelakte houten vloer. Daarentegen kun je een houten vloer die in de hardwaxolie staat lokaal opknappen en dat is helaas weer niet mogelijk bij een gelakte houten vloer. Die zou je na verloop van jaren (meestal licht) kunnen schuren en dan volstaat één keer lakken. Als de vloer door intensief gebruik of gebrek aan onderhoud teveel heeft geleden, dan moet je toch echt twee keer lakken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan eens langs in onze Houten Vloeren Studio in Beek en Donk.

Voordelen van houten vloeren
 

VOORDELEN HOUTEN VLOER

 • Unieke luxe uitstraling en eigenschappen

Een houten vloer geeft een luxe uitstraling aan je interieur en je creëert een intieme en gezellige sfeer in de woning. Ooit kies je voor mooist!

 

 • Houten vloeren zijn tijdloos

Door het tijdloze karakter raak je niet gauw uitgekeken op de vloer en kun je deze nog altijd aanpassen aan het dan geldende modebeeld, maar uiteindelijk is deze vloer niet minder onderhevig aan woontrends dan andere objecten in het interieur.

 

 • Beste wooncomfort van alle soorten vloeren

Een houten vloer is comfortabel en voelt zelfs gemonteerd op een koudere dekvloer warmer aan dan vergelijkbare vloeren. Hij heeft daarnaast goede isolerende eigenschappen. Ondanks hardnekkige vooroordelen is een houten vloer ideaal bij vloerverwarming, vloerkoeling en in combinatie met een warmtepomp. Doordat hout warmte kan bufferen, krijg je in combinatie met vloerverwarming en gereguleerde warmteafgifte en minimale temperatuurschommelingen in de ruimte, wat het wooncomfort maximaliseert! Dit fenomeen wordt versterkt als je een multiplank met vloerverwarming en vloerkoeling hebt.

 

 • Vloerverwarming, vloerkoeling en warmtepomp

Houten vloeren zijn ondanks de hardnekkige vooroordelen perfect toepasbaar in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling en een warmtepomp. Dus ook al ben je sceptisch, geef ons in elk geval de kans om dit te onderbouwen en aan je uit te leggen. Wij zijn lid van de stichting Parket en Vloerverwarming.

 

 • Milieuvriendelijk en duurzaam

Door verantwoord bosbeheer is een houten vloer gegarandeerd een ecologische houten vloer en de minst milieubelastende vloer in de markt. Om te beginnen wordt er in Europa en elders tegenwoordig verantwoord gekapt, is er relatief weinig energie nodig om een houten vloer te produceren en omdat meerdere generaties kunnen genieten van deze duurzame vloer is de milieubelasting veel lager dan bij andere soorten vloeren het geval is.

 

 

     
Voordelen van houten vloeren bij Vloerenland

LAMINAAT

Laminaat is naast vinyl het goedkoopste vloertype van alle soorten vloeren. Door de enorm verbeterde productietechnieken zijn de prijzen door de jaren heen alleen maar gedaald, zonder dat er concessies zijn gedaan op de kwaliteit. Verder is laminaat tegenwoordig nog amper te onderscheiden van echte houten vloeren, maar bepaalde unieke eigenschappen mist laminaat wel ten opzichte van een houten vloer… Hieronder vind je alle benodigde informatie over laminaat.

NADELEN LAMINAAT

 • Verlijming niet mogelijk

In tegenstelling tot houten vloeren mag je geen enkel merk laminaat rechtstreeks verlijmen op een cementdekvloer. Dan zou je beter kunnen kiezen voor een ander type laminaat, Dureco genaamd. Dit type laminaat mag verlijmd worden mét behoud van fabrieksgarantie. Laminaat wordt standaard geplaatst op een geschikte ondervloer en wij leveren alle benodigde materialen en accessoires.

 

 • Minder wooncomfort

Lagere prijzen maar ook een minder wooncomfort? Met een moderne laminaatvloer kun je heel goed voor de dag komen, want de uitstraling is veel realistischer geworden ten opzichte van houten vloeren, voor een fractie van de prijs. En op het gebied van slijtvastheid en vochtbestendigheid laat een laminaatvloer een houten vloer ver achter zich liggen.

 

 • Laminaat geeft meer contactgeluid

In tegenstelling tot houten vloeren zal laminaat wat gehoriger zijn, ook als je dit vergelijkt met PVC vloeren, tapijt of vinyl. In een appartement zul je meestal aan een 10dB norm moeten voldoen, wat inhoudt dat je een ondervloer moet gebruiken die voldoet aan de 10dB norm.

 

Voor nieuwe(re) appartementen geldt deze norm komen te vervallen door moderne woningbouw. Echter informeer VOORAF bij de Vereniging van eigenaren (VVE) of informeer bij de verhuurder van het appartement. Let er trouwens ook op aan welke 10dB norm voldaan moet worden... daar zit ook nog verschil in. En ook al zit er een 10dB sticker op de verpakking van een ondervloer, dan betekent dat NIET dat deze ondervloer gebruikt mag worden. Informeer hiernaar bij Vloerenland.

Voordelen van laminaat

 

VOORDELEN LAMINAAT

 • Geschikt voor de doe-het-zelver

Een laminaatvloer is ideaal als je over een ‘Doe-het-zelf vloer’ na aan het denken bent. Dat geldt trouwens ook voor klik-PVC vloeren, al zijn deze weer minder gunstig in prijs.

 

 
 • Relatief de goedkoopste vloerbedekking per m2

Geen ander vloertype is gemiddeld per m2 zo goedkoop als laminaat! Of je zou voor evenemententapijt moeten kiezen, maar dit komt kwalitatief niet eens in de buurt van laminaat..

 

 • Laminaat: veel eigenschappen van hout

Laminaat wordt gemaakt van afvalhout en zaagsel afkomstig uit de houtindustrie. Als je een hoogwaardige ondervloer aanschaft in combinatie met laminaat, dan benader je bijna de klank die je kunt verwachten bij een verlijmde houten vloer. Zeker als je zou kiezen voor onze Dureco laminaatcollectie die compleet verlijmd mag worden op een cementdekvloer, eventueel in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling of een warmtepomp. In tegenstelling tot een PVC vloer, vinyl en keramische tegels met houtprint roept laminaat echt het gevoel van hout op. Daarnaast klinkt het ook bijna als een houten vloer.

 

 • Laminaat geschikt voor vrijwel elke ruimte

Afgezien van het toilet kun je in elke ruimte laminaat toepassen. Laminaat is ideaal voor kantoren, bedrijven en showrooms, maar ook voor de woonkamer, keuken, hal, zolder, veranda, entree, vliering en berging. Een aantal soorten laminaat kan tegenwoordig ook in de badkamer gebruikt worden. Naast Douwes Dekker laminaat, kun je ook denken aan Dureco laminaat van Ter Hürne, laminaat met Hydroseal van Quick-step en verschillende series van Berry Alloc laminaat.

 

 • Vochtbestendig laminaat

Verschillende soorten laminaat zijn vochtbestendig en steeds meer soorten laminaat mogen tegenwoordig 24 uur per dag in een vochtige ruimte liggen. Daarnaast zijn ze vrijwel waterdicht in de v-groef. Je kunt nu zorgeloos wonen op dit type vloeren. Tijdens een feestje hoef je niet in paniek te raken als er drank op de grond valt of bang te zijn voor vlekken als de kinderen met vloeistoffen lopen te kliederen of iets dergelijks. RELAX!

 

 
 • Laminaat is verhuisbaar

Als je gaat verhuizen, kun je je vloer meenemen naar de volgende woning, maar je kunt het laminaat ook op Marktplaats zetten als je erop uitgekeken bent. Je oude vloer al op Marktplaats gezet? Dan is de nieuwe laminaatvloer nog goedkoper.

 

 • Laminaat onderhouden

Als je eenmaal gewend bent aan je nieuwe laminaat dan wil je niets anders meer, al is het maar voor het makkelijke onderhoud. Krassen behoren vrijwel tot het verleden, stoffen gaat haast vanzelf en dweilen is ook geen probleem meer, omdat steeds meer laminaatmerken vochtbestendig laminaat produceren.

 

   
PVC vloeren de voordelen en de nadelen

PVC VLOEREN

PVC vloeren blijven bij ons onverminderd populair, het is de trendin vloeren en wij leveren ze in oneindig veel varianten. Je kunt kiezen voor plankenmotieven in vrijwel alle maten, visgraat, Hongaarse punt, tegelmotieven of betonlook. Je kunt ervoor kiezen om de PVC vloer te verlijmen op de dekvloer of om hem ‘zwevend’ te leggen op een geschikte ondervloer. Je hebt dan de keuze uit klik-PVC of Looselay PVC vloeren.Kijk op onze website voor algemene informatie en voordelen en nadelen van PVC vloeren.

NADELEN PVC VLOER

 • Investeren in een (zwevende) PVC vloer

Naast alle voordelen kun je PVC vloeren beschouwen als een investering in je woning! Waarom? Verlijmde PVC vloeren zullen de waarde van je woning verhogen, net zoals dat bij verlijmde houten vloeren altijd al het geval was. Een taxateur zal bij de taxatie van een woning alle onroerende (aard- of nagelvaste) zaken meenemen in de waardebepaling. Dat geldt niet voor zgn. ‘zwevende vloeren’ als laminaat, klik-PVC vloeren, losliggend vinyl en tapijt. Ondanks dat het niet goedkoop is om een PVC vloer te laten plaatsen, biedt een PVC vloer een heleboel voordelen. Of dat voor jou ook het geval is, kunnen wij samen bekijken in ons Experience Center. Bel even voor een afspraak of kom langs bij ons bedrijf in de regio Eindhoven.

 

 • Prijsverschil PVC vloeren ten opzichte van andere soorten vloeren

In tegenstelling tot andere soorten vloeren als laminaat, vinyl of tapijt zijn PVC vloeren qua prijs gemiddeld duurder in aanschaf. De grondstofkosten, productiekosten en de legkosten van PVC vloeren liggen hoger dan bij de andere soorten vloeren. Het is mede afhankelijk van het type PVC vloer, zoals verlijmbare (dryback) PVC vloeren, klik-PVC vloeren en Looselay PVC vloeren. Dit zijn in een notendop de meest verkochte soorten. Als je geld wilt besparen en een PVC vloer voor een laag bedrag zoekt, dan kun je ervoor kiezen om zelf een klik-PVC vloer te leggen. Met de besparing op de legkosten die je dan realiseert, behoort een PVC vloer qua budget dan nog steeds tot de mogelijkheden.

 

 • Kwaliteit van de woning en de bestaande (dek)vloeren

PVC vloeren zijn niet geschikt als je even snel een vloertje wilt leggen. Bij PVC vloeren wordt aan de kwaliteit van de bestaande (dek)vloer behoorlijk wat eisen gesteld. Zo dient een nieuwe of bestaande werkvloer voldoende en blijvend droog te zijn. Deze moet ook voldoende vlak zijn en de cementdekvloer moet de zgn. ‘krastest’ doorstaan, anders moet de treksterkte alsnog gecontroleerd worden. Dat geldt trouwens ook voor houten vloeren en parketvloeren die door ons gelegd zouden moeten worden. Als de werkvloer na inspectie of reparatie helemaal in topconditie blijkt te zijn, dan heb je de zekerheid dat je evt. toekomstige problemen helemaal uitsluit.

 

 • Minder geschikt voor de doe-het-zelver

Zelf een werkvloer primeren, egaliseren, schuren en daar zelf een PVC vloeren op verlijmen is helaas niet weggelegd voor de gemiddelde klusser. Het vraagt een behoorlijke basiskennis en veel ervaring, laat het leggen aan Vloerenland over, want wij zijn zelfs Quick-step Master Installer. We raden het vrijwel niemand aan om zelf een dergelijk project op te pakken. Voor handige klussers zijn klik-PVC vloeren of Looselay PVC vloeren een veel beter alternatief. Als de kwaliteit van de werkvloer goed genoeg is, dan geven wij de benodigde tips, wij leveren aansluitend de vloer en dan kun je zelf je vloer gaan leggen!

 

 
Voordelen en nadelen van PVC

 

VOORDELEN PVC VLOER

 • Verlijmbare PVC en klik PVC vloeren

Er zijn 2 belangrijke soorten PVC vloeren, verlijmbare PVC vloeren en klik-PVC vloeren. De verlijmbare PVC vloeren worden gelegd door onze vakmensen en als je liever zelf je PVC vloer legt dan kies je klik-PVC vloeren. Alle bekende merken voeren beide soorten, denk aan merken als Quick-step, Mflor, Floorify, Vivafloors, Tarkett, Therdex, Greenflor, Douwes Dekker, VT wonen en Ambiant.

 

 • Lage warmteweerstand

Verlijmbare PVC vloeren hebben van alle soorten vloeren zo’n beetje de laagste warmteweerstand. Er is weinig tijd nodig om de ruimte behaaglijk warm te krijgen en te houden.

 

 • Vochtbestendige vloer

Hoppa daar valt een vaas met bloemen om, die kinderen lopen te morsen met limonade, het bezoek laat een glas wijn vallen, er valt een emmer water om, de hond schopt tegen zijn waterbak, maar…. RELAX want je hebt alle tijd om dit soort ongelukjes te verhelpen. Zorg er wel voor dat vocht niet onder de vloer kan kruipen, wat bij klik-PVC het geval zou kunnen zijn. Nog meer goed nieuws: PVC vloeren kun je ook op het kleinste kamertje in huis leggen en het is zelfs geschikt voor de badkamer. Alleen maar goed nieuws dus!

 

 
 • Behaaglijk wonen

Een mooie bijkomstigheid van PVC vloeren is dat ze in staat zijn de temperatuur van de betreffende ruimte aan te nemen. Dat geldt ook voor houten vloeren en vinyl, maar in mindere mate voor laminaat. Een koude vloer behoort tot het verleden en zo schep je een heerlijk woonklimaat. Een plek waar je met je gezin heerlijk kunt genieten van de mooie momenten in het leven.

 

 • PVC vloeren zijn makkelijk in onderhoud

Zorg in elk geval dat er tijdens of na het installeren van de nieuwe PVC vloer bij alle ingangen schoonloopmatten geplaatst worden, die inkomend vuil kunnen opvangen. Afhankelijk van het gebruik en de gezinssamenstelling bepaal je hoe frequent je gaat stofzuigen, ‘swifferen’ en dweilen. Vuistregel: een keer extra onderhoud plegen is beter dan… een keer te weinig.

 

 • Natuurlijke uitstraling

Als wij in onze Houten Vloeren Studio ook een aantal PVC vloeren zouden leggen, dan zul je het niet makkelijk hebben om te bepalen welke vloer van hout is en welke van PVC. Oké… je zou de uitdaging met ons aan willen gaan!? Kom dan eens langs, test je deskundigheid en ervaar hoe realistisch de PVC vloeren van Vloerenland inmiddels zijn!

 

 

 
Voordelen van vinyl voor bedrijven

VINYL

In de jaren ‘50 werden steeds meer kunststoffen verwerkt in de industrie en in het huishouden, waaronder vinyl, of eigenlijk Polyvinylchloride. Er werden steeds meer producten van vinyl gemaakt, zoals huishoudelijke producten, elektrische bedradingen, gordijnen, behang, coatings en niet te vergeten vinyl voor op de vloer, in de volksmond ‘zeil’ genaamd. Door de creatieve mogelijkheden en unieke eigenschappen van vinyl, het gebruiksgemak, slijtgedrag en de relatief lage aanschaf- en legprijs is vinyl een blijver binnen onze branche.

NADELEN VINYL

 • Investeren in vinyl

Naast alle voordelen gaan de aanschaf en het plaatsen van een vinylvloer gepaard met de nodige kosten. Net als alles in het leven is vinyl niet goedkoop, maar als je vinyl ook nog eens verlijmt dan heb je wel wat! Het is verlijmd meestal wat duurder dan bijvoorbeeld laminaat. Daarnaast is het belangrijk dat de bestaande dekvloer vlak genoeg is of voldoende vlak gemaakt wordt alvorens tot plaatsen over te kunnen gaan. Al de vloer er eenmaal ligt, dan kun je er tot in lengte van jaren van genieten. Het is alleen bij vinyl niet mogelijk om dit vanuit een bouwdepot te financieren, maar dat hoeft de pret niet te drukken, want ondanks dat ga je enorm genieten van de vele voordelen van vinyl.

 

 • Afdrukken van zware meubels

Met uitzondering van projectvinyl is vinyl een zachtere vloerbedekking. Dus als je na jaren zware meubels zou verplaatsen dan zie je, afhankelijk van de gekozen kwaliteit,  nog wel eens een afdruk in het vinyl van het betreffende meubel. Vaak trekt zo’n litteken weg, maar soms niet meer, omdat de vloer zijn veerkracht verloren heeft door de leeftijd van de vloer. Kunststoffen zijn na verloop van jaren onderhevig aan veroudering, waardoor de materiaaleigenschappen in de tijd ten nadele veranderen. Door de verbeterde technieken zijn fabrieken echter steeds meer in staat de materiaaleigenschappen te behouden, waardoor je steeds langer van een vloer kunt genieten. En een zachtere vloer heeft ook voordelen: minder loopgeluiden, een betere akoestiek en betere warmteopname waardoor het wooncomfort enorm verbetert.

 

 • Goedkoop is duurkoop

Je kunt op alles bezuinigen, maar op een vinylvloer bezuinigen kan tot op zekere hoogte. Op een gegeven moment houd je natuurlijk alleen nog maar een krant over... maar er valt best nog wel wat te besparen. Hoe? Kies voor het los leggen van vinyl, kies een goedkopere kwaliteit maar kies een soort vinyl die in elk geval sterk genoeg is, stel niet te hoge eisen aan de uitstraling, kies een vinylprint zonder patroon of met een klein ‘rapport’. Als je daarentegen flink wilt uitpakken, dat kan natuurlijk ook zonder geld over de balk te smijten. Neem de plattegrond mee en maak een aantal foto’s van de betreffende ruimtes en  breng een bezoek aan ons. Dan staan wij klaar met onze maatwerkadviezen en handige tips. Mocht je zelf willen gaan klussen, kom dan zeker even langs, want voor handige klussers hebben wij hele mooie en betaalbare vloeren. Tot gauw?

 

 • Oplopend snijverlies

Het snijverlies kan bij vinyl nogal eens oplopen als de maten van een verdieping ongunstig zijn. De standaard rolbreedte is meestal 200 cm of 400 cm en je legt altijd alles in één richting. Dus stel, je wilt op een etage met meerdere ruimtes vinyl leggen en de maten zijn ongunstig ,dan kan het zijn dat je veel snijverlies hebt om de naden uit het zicht te houden en tevens het rapport volgt. Het rapport is de herhaling binnen een dessin. Dus net zoals bij behang dien je te schuiven met de rollen, totdat het dessin zich herhaalt en het patroon klopt. Daarnaast worden de naden uit het zicht weggewerkt, onder de deuren dus: deur dicht is naad weg!

Voordelen van vinyl
 

VOORDELEN VINYL

 • Lage warmteweerstand

Vinyl is een dunne en compacte vloerbedekking die een bijzonder lage warmteweerstand heeft. Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling of warmtepomp. Vinyl heeft een veel lagere warmteweerstand dan de meeste andere vloerbedekkingen als hout, laminaat en tapijt. Op zich hoeft dat allemaal geen probleem te zijn, als je de juiste keuzes maakt. Dat maakt vinyl uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling, mits het vinyl verlijmd is natuurlijk. Kom gerust langs om de nieuwste vinyl collecties te bekijken en als je wit kunnen wij een begroting maken, zodat je snel weet of vinyl iets voor je is.

 
 • Relatief goedkope vloerbedekking

Wil je een fatsoenlijke vloer kopen en veel keus hebben, zonder de hoofdprijs te betalen? Dan is vinyl wellicht iets voor jou. Als de bestaande vloer vlak en droog is, dan is vinyl een optie. Kies je ervoor het vinyl los te leggen, dan blijven de legkosten laag. Verlijmen gaat ook maar dan wordt het tijd om een keer bij ons langs te komen, omdat we dan meer informatie nodig hebben om een goed advies te kunnen geven.

 
 • Oneindig veel keuze

Je kunt het qua dessin niet gek genoeg maken, want werkelijk elk denkbaar decor is in vinyl te verkrijgen. Je hoeft alleen maar even ons Experience Center te bezoeken en je weet wat we bedoelen.

 
 • Eenvoudig in onderhoud

Vinyl heeft net als elke andere vloer onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen of  ‘swifferen’  en een keer dweilen bij gelegenheid is meestal voldoende. Als er gemorst wordt, geen paniek, verwijder het even en klaar! Gebruik niet elk willekeurig onderhoudsmiddel maar informeer welk middel het beste past bij jouw vinylvloer.

 
 • Watervast en trendy

Naast het gemak dat je beleeft met een vinylvloer, ben je ook helemaal bij de tijd, want vinyl volgt de woonmode op de voet en is overal inzetbaar. Kortom, vinyl is trendy! Bekijk onze collecties in ons Experience Center XXL.

 
Tapijttegels voor bedrijven

TAPIJT EN TAPIJTTEGELS

Als je alle soorten vloerbedekking tegen elkaar afzet, dan is tapijt van alle hierboven besproken vloerbedekkingen de goedkoopste vloerbedekking die er is. Dus erg interessant om mee te nemen in het keuzeproces! Hier vind je informatie over tapijttegels en gezondheid. De keuze in tapijt is enorm en als je iets speciaals zoekt, kom dan eens kijken naar onze design tapijttegels. Tapijttegels worden veel toegepast bij bedrijven maar er zijn een aantal soorten tapijttegels die helemaal hip zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar tapijt en tapijttegels uit de Desso Tarkett Desso collectie, gemaakt van 100% gerecyclede garens, afkomstig van oude visnetten die teruggewonnen zijn uit de oceaan.

NADELEN TAPIJT EN TAPIJTTEGELS

 • Goedkoop is duurkoop

Tapijt en tapijttegels zijn verkrijgbaar in 3 soorten garens: Polyester, Polypropyleen en Polyamide. Goedkope vloerbedekking heeft een aanmerkelijk kortere levensduur en door per m2 iets meer uit te geven, gaan de levensduur en uitstraling er zienderogen op vooruit en het scheelt onderhoud. ‘Goedkope vloerbedekking verbruik je gedurende de levensduur en duurdere vloerbedekking gebruik je!’ Als je lang wilt genieten van je vloerbedekking dan is Polyamide de beste keuze, maar Polypropyleen en Polyester zijn een betere keuze als een lage prijs belangrijk is.

 

 • Smoezelig en looppadvorming

Naast vlekken zijn tapijt en tapijttegels gemiddeld genomen gevoeliger voor looppadvorming en het kan na verloop van jaren ook smoezelig worden. Dat is bij andere soorten vloeren minder het geval, maar tapijt heeft ook unieke eigenschappen die andere vloeren weer niet bezitten. Door in elk geval bij de entree een grote inloopmat te plaatsen, voorkom je het inlopen van vuil en blijft de vloerbedekking lang mooi. Mocht je op een punt komen dat je de vloerbedekking wilt reinigen, overweeg dat dan te doen met een droog reinigingspoeder. Na het reinigen is de vloerbedekking antistatisch en is de vuilwerende laag van het tapijt weer hersteld.

 
 • Vaste breedte van tapijt

Tapijt wordt verkocht op rollen van 4 meter en soms op 5 meter breedte. Het komt nogal eens voor dat je een groot snijverlies hebt en dat is zonde. Soms is dat de reden om iets anders uit te zoeken, denk bijvoorbeeld aan tapijttegels. Met tapijttegels heb je daarentegen weinig snijverlies en je hebt ook geen ondertapijt nodig, zoals bij tapijt wel meestal het geval is.

VT wonen tapijt
 

VOORDELEN VAN TAPIJT EN TAPIJTTEGELS

 • Zelf tapijttegels leggen

Niet elke vloer kun je zelf leggen zonder speciale kennis. Tapijttegels kun je zelf leggen als je een beetje handig bent en je bespaart al snel tot € 10,- per m2. Wij hebben speciaal voor de handige Doe het Zelver een tapijttegels leginstructie gemaakt, doe er je voordeel mee!

 
 • Loopcomfort

Als je ondertapijt onder tapijt aanbrengt, creëer je een comfortabel eindresultaat. En de luxe uitstraling is een welkome toevoeging aan het interieur.

 
 • Wooncomfort

Tapijt is in staat de warmte in de ruimte vast te houden en op je blote voeten of op je sokken lopen voelt comfortabel aan. Je hebt weinig loopgeluid en de akoestiek in de ruimte verbetert behoorlijk. Je voelt je lekker thuis op vloerbedekking.

 
 • Tapijt is terug van weggeweest

Het werd al langer geroepen, maar het begint er echt op te lijken dat tapijt weer terugkomt in de woningen. Ook bij de woonprogramma’s op tv wordt tapijt weer onder de aandacht gebracht.

 
 • Enorme keuze

Het aanbod in tapijt en tapijttegels is enorm en in elke prijsklasse is er veel moois te krijgen. Of tapijt iets voor jou is, hangt helemaal af van je smaak en woonwensen. Dus kom maar eens langs in ons Experience Center XXL en ontdek bij ons wat de mogelijkheden zijn op het gebied van vloeren. Deze merken voeren wij, Modulyss, Heuga, Interface, Tretford, Desso en Tarkett.

 
 • Relatief goedkope vloerbedekking

Als een vloer redelijk vlak en droog is, kun je tapijt leggen, ook al is de dekvloer in een minder goede staat. Bij PVC vloeren ligt dat compleet anders, daar komt het veel nauwer. En als je niet hoeft te egaliseren, dan scheelt dat meteen flink in de kosten. Daarnaast ligt tapijt er veel sneller in, waardoor de kosten lager blijven.

 
 • Karpet maken van tapijt of tapijttegels

Van tapijt kun je ook een karpet laten maken. Je krijgt dan maatwerk, want je kunt ze in elke maat bestellen. Het is ook mogelijk om een karpet te maken van tapijttegels en een set Tactiles. Deze stickers kleven maar aan één zijde, en zo ben je in staat alle tegels aan elkaar te plakken zonder andere materialen te beschadigen.

Tot Slot

Als je dit leest, dan lijkt het erop dat er aardig wat tijd is verstreken!

Complimenten, het wordt tijd om Vloerenland een bezoek te brengen... en misschien wel een vloer te bestellen ;)


Het team van Vloerenland