Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Kosten van traprenovatie

Wat kost een traprenovatie

Het zou gemakkelijk zijn als wij direct antwoord konden geven op de vraag wat een traprenovatie kost. Maar helaas is er niet een vaste prijs die voor alle trappen geldt. Wel kun je aan de hand van de volgende factoren een beetje een idee krijgen van de kosten om je trap er weer als nieuw uit te laten zien.

Traprenovatie uitvoeringen

Uiteraard hebben verschillende materialen verschillende prijzen. Kies je voor overzettreden van laminaat of PVC? Ga je voor het plaatsen van laminaat met renovatieprofielen, tapijt of voor schuren en schilderen? Wil je een bekend merk of een uniek dessin? Allemaal mogelijkheden die invloed hebben op de prijs. Daarnaast kun je nog kiezen voor extra accessoires zoals trapverlichting, trapleuningen of veiligheidsprofielen die jouw traprenovatie duurder kunnen maken.

Vorm van de trap

Een rechte trap renoveren is goedkoper dan een gedraaide trap renoveren. Het kost namelijk meer tijd en moeite om de overzettreden of het tapijt van een gedraaide trap op maat te snijden, waardoor er meer werk mee gemoeid is. Ook heb je meer reststukken over, waardoor de materiaalkosten ook hoger zijn.

De lengte van de trap

Natuurlijk is het aantal treden bepalend voor de kosten, want hoe meer treden de trap heeft, hoe meer materialen en tijd er in de traprenovatie gaan zitten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de breedte en diepte van elke trede.

 

Open of gesloten trap

Voor een gesloten trap is vaak meer materiaal nodig, omdat je ook stootborden hebt. Bij een open trap daarentegen kun je de onderkant van de treden meenemen of de trap dichtmaken, waardoor ook deze kosten hoger uitkomen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de stootborden of onderkant alleen te schilderen en niet opnieuw te bekleden. Hetzelfde geldt voor de trapwangen.

 

Het is daarom van de trap en je wensen afhankelijk hoe hoog de kosten voor de traprenovatie zijn.

Doe-het-zelf of uitbesteden?

Je kan flink wat kosten besparen wanneer je de traprenovatie zelf uitvoert. Je bespaart dan namelijk op de arbeidskosten. Maar omdat een traprenovatie nogal nauw luistert, ben je er waarschijnlijk wel langer mee bezig dan een specialist die dit werk dagelijks doet. En dan komt daar nog de voorbereiding en schoonmaak achteraf bij. Je moet dus wel de tijd en mogelijkheid hebben om het goed uit te voeren.

 

Een traprenovatie is voor nagenoeg elke trap mogelijk. Wij leveren traprenovaties van verschillende merken: Trenovo, Mexform, Peitsman, Floorify, Ambiant.

De lengte van de trap

Onze specialisten denken graag met je mee als je een traprenovatie overweegt. Ze berekenen graag voor jouw specifieke situatie wat de traprenovatie kost en helpen je met het kiezen van materiaal, kleur en uitvoering. Neem contact met ons op voor advies of bezoek ons Experience Center XXL en bekijk de mogelijkheden.

  • kosten
  • traprenovatie
  • Trenovo
  • Ambiant
  • Mexform

Traprenovatie