Houten vloer vloerverwarming

Vloerverwarming houten vloer

Dankzij vloerverwarming loop je ’s zomers en ’s winters heerlijk rond in je eigen huis, ook op blote voeten. Wist je dat er veel soorten houten vloeren zijn die probleemloos in combinatie met vloerverwarming gebruikt kunnen worden? En dat zelfs vloerkoeling tot de mogelijkheden behoort? Mocht je zelf in het bezit zijn van een moderne (hybride)warmtepomp, dan kunnen wij als één van de weinigen lamelparket volgens de strengste normen plaatsen.

 

Rc-waardes rond 0,05 m2 K/W zijn met een aantal van onze houten vloeren haalbaar. Standaard uitgangspunten: werken binnen de grens van de minimaal vereiste warmteweerstand en het realiseren van maximaal wooncomfort. Ons team vertelt je er graag meer over.

Houten vloer probleemloos over vloerverwarming

Een houten vloer met vloerwarming is een combinatie die we steeds vaker zien. Veel mensen denken dat vloerverwarming in combinatie met een houten vloer niet optimaal is, wij hebben hier echter al jaren goede ervaringen mee.

 

Onze parketteurs hebben decennia ervaring in het leggen van een houten vloer over vloerverwarming. Daarom durven we met een gerust hart garantie op arbeid te geven. Ja, je leest het goed. Het is ons dagelijks werk, waardoor jij kunt rekenen op 100% tevredenheidsgarantie. Omdat niet iedere houten vloer geschikt is om in combinatie met vloerverwarming te gebruiken,

is het belangrijk dat je je altijd goed laat informeren over de mogelijkheden. In het verleden volstonden multiplanken in combinatie met vloerverwarming, tegenwoordig wordt er meer en meer gekozen voor lamelparket vanwege de lage warmteweerstandswaarden, tot minimaal 0,045 Kw/M2. Bij een parketvloer (6 mm 'Bourgogne') kiezen wij bij 'tapis' het liefst voor een eiken mozaïek ondervloer met een lagere warmteweerstand, minimale Rc-waarde 0,08 m2 K/W .

 

Hoe compacter de vloer is, hoe sneller hij warm wordt. Houtsoorten die het minst vochtgevoelig zijn, zijn het meest geschikt voor vloerverwarming.

 

Laat je vrijblijvend adviseren over een houten vloer met vloerverwarming

Onze adviseurs kunnen alle vragen beantwoorden en handige tips geven over de juiste ingangstemperatuur, het opstookprotocol, de isolerende werking en het gemiddelde rendement. En als je zelf een houten vloer wilt gaan leggen in combinatie met vloerverwarming, dan kunnen we je adviseren over de juiste lijm en voorbehandeling of de juiste ondervloer bij een 'zwevende' houten vloer.

 

Daarnaast kijken we graag samen of je een ‘natbouw’, ‘droogbouw’ of ‘elektrisch’ vloerverwarmingssysteem hebt, om jouw houten vloer er optimaal op aan te laten sluiten. Jouw woonplezier staat immers voorop!

 

De koffie staat voor je klaar in onze Houten Vloeren en Parket Studio in Beek en Donk. Zien we je binnenkort?

Houten vloeren sfeer

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop