Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vloeronderhoud

Zo onderhoud je een vloer in de herfst!

Zo houd je je vloer schoon in de herfst

Hoe zorg je ervoor dat natte voetstappen en straatvuil geen kans krijgen om je vloer te beschadigen?

Vloer onderhoud

De herfst is weer begonnen! Regelmatig zul je, misschien ongemerkt, straatvuil mee naar binnen nemen of natte bladeren die aan je schoenen blijven plakken. Achterblijvend vuil kan voor ongewenste problemen zorgen als ze achterblijven op je vinyl of laminaat. Evt. beschadigingen waar je uiteraard niet op zit te wachten! Achtergebleven zand werkt als het ware als schuurpapier en het daarom is dagelijks onderhoud belangrijk. We geven je graag een aantal tips!

Algemene schoonmaaktip

Het grofste vuil dat mee naar binnen is gelopen, kun je eenvoudig met een bezem, swiffer of stofzuiger wegkrijgen. Vervolgens kun je de natte voetstappen verwijderen door de vloer met een droge of vochtige schoonmaakdoek, niet té nat, weg te vegen. Je vloer ziet er weer fris uit zonder dat er ergens vocht of vuil achterblijft.

Vinyl en PVC schoonmaken

Bij sterke vervuiling kun je nat reinigen en bij hardnekkige vuil te verwijderen kun je een stripper gebruiken i.p.v. een reinigingsmiddel. Gebruik in ieder geval nooit schuurmiddel, want dat veroorzaakt krassen. Is de vloer echt flink beschadigd? Dan is het mogelijk de oude beschermlaag te verwijderen of strippen en daarna een nieuwe beschermlaag aan te brengen. Kijk in de webshop voor schoonmaakmiddelen voor pvc vloeren of middelen speciaal voor laminaat.

Laminaat schoonmaken

Zijn er hardnekkige vlekken op je laminaat ontstaan? Dan kun je voor laminaat wat schoonmaakmiddel aan het water toevoegen of met dweilen de vlekken en strepen verwijderen. Helpt ook dat niet? Neem dan even contact op.

Tapijt schoonmaken

Tapijttegels schoonmaken vraagt weer om een andere manier van schoonmaken. Sommige vlekverwijderaars zouden ongewenste verkleuringen kunnen veroorzaken, niet gebruiken dus. Gebruik liever lokaal een (droog)poederreiniging boven natte reiniging of totaalreiniging. Stel totaalreiniging zo lang mogelijk uit. Voor hardnekkige reiniging kun je het beste een specialist inschakelen, óf navragen wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe vloer, want dan ben je weer helemaal bij de tijd.

 

Zorg standaard voor een grote schoonloopmat bij de entree. Zo houd je al heel wat vuil buiten! Vloerenland geeft je graag het juiste reinigings- en onderhoudsadvies voor jouw type vloer.

  • Onderhoud
  • Tips