Houten vloer gelegd

Houten vloer en Parket leggen

VIDEO werkwijze Vloerenland

 

Een houten vloer (laten) leggen

Een houten vloer leggen vereist enige kennis over de ‘werking’ van hout. Hout zet namelijk uit als de lucht vochtig is en krimpt weer als de lucht droger wordt. Dat betekent dat je houten vloer kan gaan werken.

 

Omstandigheden ter plaatse zijn ook belangrijk; is het bestaande dek geschikt voor het plaatsen van een houten vloer of parket. Heb je vloerverwarming? Een moderne warmtepomp? Een houten of een betonnen dek? Is de vloer vochtvrij en geïsoleerd? Hou daar rekening mee.

 

Zelf leggen is mogelijk, alleen is niet elke vloer daarvoor geschikt. Je kunt dan het beste een 'zwevende' vloer kiezen die niet verlijmd wordt. Of je kiest voor complete verlijming van de houten vloer als je twee rechterhanden hebt.

Parket leggen

Als het om parket leggen gaat, wordt het nog een tandje moeilijker. Want een visgraat vloer of Hongaarse punt leggen, is echt geen koud kunstje. Daar heb je meer ervaring voor nodig. Je moet er namelijk niet aan denken dat het patroon uiteindelijk niet klopt of niet uitkomt, toch?

 

Veel van onze klanten kiezen er daarom voor om hun parket te laten leggen door een ervaren parketteur van Vloerenland. Dan ben je verzekerd van het beste resultaat. Onze goed opgeleide vakmensen hebben decennia ervaring en kunnen je houten vloer leggen met uiterste precisie en kwaliteit, zelfs over de vloerverwarming heen.

 

Zo weet je zeker dat je vloer jarenlang meegaat. Als wij jouw houten vloer plaatsen, geven we zelfs garantie op arbeid!

Houten vloer zelf leggen

Wil je je houten vloer toch liever zelf leggen? Dat kan natuurlijk ook. Ons team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je van de juiste tips en informatie te voorzien.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op of breng ons een bezoek. Samen zorgen we ervoor dat jouw droomvloer gerealiseerd wordt.

Alles onder één dak

Je bent van harte welkom in onze Houten Vloeren en Parket Studio in Beek en Donk. Hier zie je ook al onze vloeren overzichtelijk op een rijtje. In ons Experience Center XL vind je de vloer die het beste bij jou en je gezinssamenstelling past. Vloerenland heeft voor elke vloer een oplossing, en dat voor eerlijke prijzen!

 

Veelgestelde vragen over houten vloeren.

 

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop