Trap renoveren

Trappen

Traprenovatie

In traprenovatie biedt Vloerenland een compleet assortiment aan, dat zonder hak- en breekwerk (meestal) binnen een dag uitgevoerd kan worden. De traptreden zijn kras- en slijtvast en het aanbod is enorm in beton- en natuursteen- en houtstructuren. Ook zijn de stootborden in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals standaard wit en talloze moderne en klassieke decors.

Alles onder een dak

Bezoek ons Experience Center XXL, want waarom zou je meerdere bedrijven bezoeken als je op een adres kunt slagen? Naast een uitgebreid traprenovatie programma leveren en plaatsen wij alle soorten vloeren. Dat scheelt tijd en in de kosten, want als wij de hele woning mogen opknappen dan kunnen wij jou een nog scherpere offerte aanbieden.

 

Nieuwbouw en renovatie

Onze monteurs plaatsen de nieuwste traprenovatiesystemen in nieuwbouw- en renovatieprojecten als het even kan binnen een dag. Wij hebben voor ‘doe het zelf’ een geschikt traprenovatie assortiment met een strakke prijs- kwaliteitverhouding. En mocht het aan de orde zijn, dan kunnen wij ook bijpassende vloeren plaatsen of leveren.

 
Houten vloeren van Vloerenland

Traprenovatie voor verschillende soorten trappen:

 • Betonnen trappen renoveren

Als jouw betonnen trap aan een opknapbeurt toe is dan kun je deze een compleet nieuwe look geven. Ook voor nieuwbouw zijn er duurzame oplossingen om de betonnen trap te laten bekleden. Door traprenovatie uit te voeren kunnen betonnen trappen meestal in een dag gerealiseerd worden in de mooist denkbare uitvoeringen.

 • Open trappen renoveren

Open traprenovatie kun je op verschillende manieren realiseren. Dit kun je doen door de open trap enkelzijdig te bekleden, je kunt er ook voor kiezen deze dubbelzijdig te bekleden, maar een open trap kun je ook dichtmaken.

 • Dichte trap renoveren

Een dichte trap biedt nog meer veiligheid dan een open trap, maar de ruimte wordt optisch wel wat kleiner. Een dichte trap heeft een extra isolerende werking, omdat er minder warmte ontsnapt. Storende geluiden blijven in de ruimte, waardoor alle bewoners meer rust ervaren in de woning.

 • Trapverlichting

Een trap wordt nog veiliger voor het hele gezin als je trapverlichting in de traptreden laat monteren.

 

Traprenovatie programma

Wij hebben een traprenovatiesysteem met ongekende mogelijkheden op gebied van traptreden, maar de montage kan enkel door geschoolde monteurs worden uitgevoerd. Doe het zelvers kunnen beter een keuze maken uit ons ‘Doe het Zelf’ traprenovatie programma. Informeer naar de mogelijkheden, kijk hier eens naar de 3D configurator op de homepage.

Traprenovatie – Doe het Zelf

Een slager keurt zijn eigen vlees niet. Wij dus ook niet! Daarom schakelen wij, bij renovatie- en nieuwbouwprojecten, een externe specialist in om de kwaliteit van (nieuwe) woningen en bestaande vloeren te inspecteren. Wij krijgen een inspectieverslag met aanbevelingen. Mede hierdoor is het aantal klachten bij ons nihil.

 

Traprenovatie van bekende A-merken

 • PVC traprenovatie

  • Mexform
  • Trenovo (PP)
  • Beautiflor
  • Ambiant
  • Vivafloors
  • Floorify
 • Laminaat traprenovatiesystemen

 • Houtfineer traprenovatie

  • Hollandsche Vloeren
  • PPC

 

 

 

 

Voordelen van traprenovatie:

 1. Smaakvol: Traprenovatie biedt de mogelijkheid om de uitstraling van je trap volledig te transformeren. Je kunt kiezen uit een breed scala aan materialen, stijlen, kleuren en afwerkingen die passen bij jouw smaak en interieur.
 2. Waardevermeerdering van het huis: Een gerenoveerde trap kan de waarde van je huis verhogen. Het investeren in traprenovatie kan dus een goede investering zijn, omdat het de verkoop- of verhuurwaarde van je huis kan verhogen.
 3. Duurzaamheid: Bij traprenovatie kun je kiezen uit duurzame materialen, zoals laminaat, hout, PVC, Polypropyleen of vinyl, die gaan ook lang mee en zijn ze bestand tegen slijtage.
 4. Veiligheid: De traptreden worden tijdens het fabricageproces voorzien van een duurzame antislip-laag, om de veiligheid te verbeteren en het risico op uitglijden te voorkomen.
 5. Geluids- en isolatievoordelen: Traprenovatiesystemen kunnen geluidsabsorberende materialen omvatten, zoals dempende ondervloeren, die loopgeluiden kunnen verminderen. Ook voor krakende trappen is er een oplossing: er worden metalen profielen op de bestaande treden gemonteerd, die het kraken verhelpen. De metalen profielen zullen na het aanbrengen van de nieuwe traptreden uit zicht zijn.
 6. Gemakkelijk onderhoud: Moderne materialen die vaak gebruikt worden bij traprenovatie zijn gemakkelijk te onderhouden.

Traprenovatie kosten

De kosten van traprenovatie bij nieuwbouw en renovatie kunnen nogal verschillen. De ene trap is de andere niet, maar dat zul je wellicht al gemerkt hebben als je hiervoor op pad bent geweest. Een ding is zeker, in elke prijsklasse leveren en plaatsen wij een kwalitatief hoogwaardige trap.

 

Traprenovatie is maatwerk en hangt af van meerdere factoren: betreft het nieuwbouw of renovatie, wat is de leeftijd van de trap en in welke staat verkeert de trap, van welke houtsoort is de trap gemaakt en wat zijn de afmetingen. Is het een rechte trap, draaitrap, open trap of dichte trap, kraakt de trap dan dient dit eerst verholpen te worden. Hoe zit het op gebied veiligheid, verlichting en voor welke bekleding en welke extra opties heb je gekozen. Zoals je hier kunt lezen, laten wij in elk geval niets aan toeval over. De kosten voor traprenovatie liggen grofweg tussen de € 900 – € 5.500 per etage.

Experience Center XXL

In ons 'Experience Center XXL' hebben wij veel te bieden op gebied van traprenovatie. Je kunt hier kiezen uit bekende en minder bekende merken en ook als je wat verder weg woont is een rit naar Beek en Donk altijd de moeite waard. Wij hebben de nieuwste collecties en veel kwaliteit in huis om elke klus naar tevredenheid te klaren. Kom langs en kijk of wij jou kunnen verleiden tot de aanschaf van een nieuwe trap en misschien nog wel een nieuwe vloer.

  

 

Tot ziens bij Vloerenland?

 

Traprenovatie pvc trap