Houten vloer kopen

Wil je een nieuwe houten vloer kopen? Dat zou goed uitkomen, want wij hebben net een nieuwe Houten Vloeren Studio geopend van bijna 200 m². Hier vind je het nieuwste van het nieuwste op gebied van houten vloeren.

 

Een bepaalde kleur of legpatroon in gedachten? Een Hongaarse punt, visgraat, Versailles, of dubbele elleboog? Geen idee? Bezoek dan ons Experience Center XXL en ontdek welke houten vloeren je bij ons kunt kopen. Misschien wel jouw favoriete houten vloer!

 

VIDEO werkwijze Vloerenland

 

Parket en vloerverwarming specialist Vloerenland       

Waarom Vloerenland?

 
 • GARANTIE OP ARBEID
 • ALLES ONDER EEN DAK
 • ERVAREN PARKETTEURS
 • BEKENDE MERKEN
 • HOUTEN VLOEREN STUDIO
 • MAATWERK HOUTEN VLOEREN
 • DOE HET ZELF HOUTEN VLOEREN
 • ERKEND PARKET EN VLOERVERWARMING SPECIALIST
 

Experience Center

Je bent van harte welkom in ons Experience Center XXL. Alles onder één dak! Naast de nieuwste collecties op het gebied van houten vloeren, leveren en plaatsen wij PVC vloeren, laminaat, vinyl, tapijt en tapijttegels bij bedrijven en particulieren. Loop gewoon even binnen, dan maken we tijd voor je!

 

Als je er zeker van wilt zijn dat we alle tijd voor je hebben, maak dan even een afspraak. Neem plattegronden, tekeningen van de woning en foto's mee van de betreffende ruimtes, dan kunnen we direct aan de slag.

 

Houten Vloeren en Parket Studio

Maatwerk of kant-en-klare vloeren? Als speciaalzaak in vloeren willen wij het verschil maken en je op alle gebieden verrassen, vandaar dat wij een nieuwe Houten Vloeren en Parket Studio hebben geopend in ons Experience Center.

 

Hier laten wij in alle rust zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van houten vloeren en het plaatsen ervan. Je krijgt tips en adviezen die passen bij je smaak en ze zijn helemaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie.

 
Experience Center Vloerenland

Soorten houten vloeren

 • Maatwerk houten vloeren
 • Eikenhouten parketvloeren
 • Onbehandelde eiken vloeren, trappen
 • Meerlaags parket, multiplank,  duoplank
 • Kloostervloeren, Bourgogne, Frans eiken
 • Tapis vloeren, lamelparket, visgraat parketvloeren
 • Houten vloeren voor vloerverwarming en vloerkoeling of een warmtepomp
 

Voordelen van een houten vloer

Net zoals elke andere vloer heeft een houten vloer ook onderscheidende voordelen. Voordelen van hout: natuurproduct met een ongeëvenaarde uitstraling, wooncomfort, geschikt bij warmtepomp, vloerverwarming en vloerkoeling, vele legpatronen en aanhelen mogelijk.

 

Hout is bovendien duurzaam - mits goed onderhouden - en na jaren trouwe dienst kan een houten vloer opgeknapt worden of aan het modebeeld aangepast worden.

 

Onze merken houten vloeren en parket

Naast ons eigen maatwerk programma leveren en plaatsen wij houten vloeren en parket van bekende merken als: Maatwerkvloeren Nederlands fabricaat, Solidfloor, Par-ky, Flamingo, van Kesteren en Lamett. Vaak kant-en-klaar zodat je op voorhand kunt zien wat je koopt.

 

Multiplank sfeer

Werkwijze

Voor het beste resultaat combineren wij oude ambachten met de nieuwste (leg)technieken. En om de kwaliteit van het productieproces te bewaken, worden al onze maatwerk houten vloeren in Nederland geproduceerd. Onze parketteurs hebben gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring; dé garantie voor 100% vakmanschap.

 

Als je het Experience Center XXL van Vloerenland bezoekt, gaat er een wereld voor je open. Hier vind je alle soorten vloeren onder een dak. De nieuwste collecties (maatwerk) houten vloeren en natuurlijk onze 'kant-en-klare' houten vloeren in elke prijsklasse. In onze nieuwe Houten Vloeren Studio gaan wij samen op zoek naar de vloer(oplossing) die het beste aansluit op jouw gezinssituatie, budget, type woning, woonwensen en persoonlijke smaak. Ons ervaren team en onze stylisten bieden ondersteuning op het gebied van installatie, planning, styling, bouwkundige aspecten, vloertechniek, tips en woontrends.

 

Heb je je vloer uitgekozen? Dan gaan onze werkvoorbereiders voor je aan de slag. Er wordt een inmeetafspraak gemaakt en vervolgens zal Vloerenland of een externe specialist een vloerinspectie verrichten. Aan de hand van de bevindingen volgt de definitieve offerte en wordt de legdatum ingepland. Aansluitend zullen onze parketteurs de houten vloer vakkundig plaatsen. Na de oplevering krijg je een gratis onderhoudspakket en een onderhoudsinstructie voor houten vloeren.

 

VIDEO werkwijze houten vloer leggen

   
Visgraat Parketvloer

Houten vloeren leggen

Ons team kan je precies vertellen welk type houten vloer in jouw geval het meest geschikt is. Er wordt rekening gehouden met het woningtype , legtechnieken, ondervloeren, de gezinssamenstelling, woonvoorkeuren, isolatie, geluidsreductie, kwaliteit en budget. Je kunt een houten vloer zelf of door onze vakmensen laten leggen. Zij helpen je graag bij deze klus. Naast de gebruikelijke fabrieksgarantie geven wij ook nog tot 5 jaar garantie op arbeid.

Maatwerk

Als je voor ons maatwerk programma kiest dan stel je zelf je houten vloer samen. Voorkeur voor een multiplank, duoplank of tapis? Kies dan een onbehandelde basisplank in de gewenste breedte en kwaliteit: Select, rustiek A, rustiek A/B, rustiek B of 'reclaimed' hout. Kies daarna uit verschillende bewerkingen: geschaafd, geborsteld, bezaagd, verouderd, gerookt, gelakt, geolied, gebeitst, white wash, etc.

 

Uiteindelijk wordt jouw unieke maatwerk houten vloer geproduceerd bij onze fabrikant in Nederland en aansluitend door onze parketteurs geplaatst. Wij kiezen voor kwaliteit, jij ook?

Mogelijkheden zijn onbeperkt. Wat je ook kiest, je krijgt altijd duurzaam hout voorzien van het FSC of PEFC-keurmerk. Geproduceerd in Nederland met respect voor een gezonde aarde!

 

 
Vakmanschap Vloerenland Houten vloeren Parket

Kant-en-klaar afgewerkte houten vloeren

Als je een houten vloer zoekt die vanuit de fabriek al alle bewerkingen achter de rug heeft, dan is ons programma kant-en-klare afgewerkte vloeren iets voor jou. Je ziet meteen hoe je houten vloer eruit gaat zien. Snel leverbaar en geschikt voor de 'doe het zelver'.

Bezoek ons

Kom gerust een keer kennismaken met het bedrijf en ons enthousiaste team. Een ding weten wij zeker.. wij gaan je aangenaam verrassen!

 

Houten vloeren en Parket

Contact