Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Visgraatvloer in kleine ruimte

Visgraat vloer in een kleine ruimte

Visgraatvloer kleine ruimte: do or don't?

Vaak start de zoektocht naar de ideale vloer met de vraag: welke vloer past bij mij? Maar minstens zo belangrijk zou de volgende vraag moeten zijn: welke vloer past bij mijn ruimte? Een vloer kan namelijk, net als de kleur op de wanden en het plafond, een ruimte optisch groter of kleiner laten lijken. De keuze voor de ideale vloer is dan ook een keuze die uit meerdere argumenten kan bestaan.

 

Vooral wanneer je een kleine ruimte hebt, zul je het belangrijk vinden dat deze er zo groot mogelijk uit ziet. Omdat we naast de vraag 'Welke vloeren zijn er? ook vaak de vraag krijgen of visgraat in een kleine ruimte kan, beantwoorden we deze laatste vraag graag!

Lange, smalle planken

Een visgraat vloer is te leggen met stroken of planken in verschillende lengtes en breedtes. Of je nu voor PVC, laminaat of hout kiest voor je visgraat vloer, de lengte en breedte van de planken bepalen voornamelijk of de ruimte optisch groter lijkt. Vooral in kleine ruimtes kun je beter kiezen voor lange, smalle planken.

V-groef tussen de planken

Een V-groef tussen de planken, zowel aan de lange zijde als aan de kopse kant, laat een ruimte langer en breder lijken.

Legrichting

Een visgraat legrichting laat je ruimte groter lijken, zeker wanneer de pijl van de visgraat de lengte van de ruimte in wijst en wanneer je kiest voor een fijn patroon met smalle visgraten.

De kleur van de wanden

Een donkere vloer in combinatie met lichte wanden laat je ruimte breder en warmer lijken. Een lichte vloer met lichte wanden en een licht plafond zorgt eveneens voor een ruimtelijk effect. Als alle wanden donker zijn, krijg je juist het tegenovergestelde effect. Een donker plafond laat de ruimte lager lijken. Kijk dus niet alleen naar de kleur van de vloer, maar pas de kleuren van je wanden en plafond ook aan de ruimte aan.

Plinten in de kleur van de vloer

Kies je voor plinten bij je vloer, ga dan voor plinten in de kleur van de vloer. De vloer zal hierdoor groter lijken, in tegenstelling tot plinten in een andere kleur die de vloer kleiner doen laten lijken.

 

Conclusie: visgraat in een kleine ruimte?

Do, do, do! Een visgraat vloer kan een kleine ruimte, mits in de juiste richting gelegd, optisch groter maken. Wij adviseren je graag over de vele mogelijkheden!

  • visgraat
  • vloer
  • kleine ruimte