Visgraatvloer in kleine ruimte

Visgraat vloer in een kleine ruimte

Visgraatvloer in kleine ruimte: do or don't?

Een visgraatvloer in een kleine ruimte? Vaak start de zoektocht naar de ideale vloer met de vraag: welke soort vloer past bij mij? Maar minstens zo belangrijk zou de volgende vraag moeten zijn: welke vloer past bij mijn ruimte? Een vloer kan namelijk, net als de kleur op de wanden en het plafond, een ruimte optisch groter of kleiner laten lijken. De keuze voor de ideale vloer is dan ook een keuze die uit meerdere argumenten kan bestaan.

 

Vooral wanneer je een kleine ruimte hebt, zul je het belangrijk vinden dat deze er zo groot mogelijk uit ziet. Omdat we naast de vraag 'Welke soorten vloeren zijn er?' ook vaak de vraag krijgen of een visgraat vloer in een kleine ruimte kan, beantwoorden we deze laatste vraag graag!

Visgraat vloeren in laminaat, PVC vloeren of houten vloeren

Visgraat vloeren zijn te vinden in onze nieuwste collecties laminaat, houten vloeren en pvc vloeren. Er is veel te kiezen qua afmetingen, kleur, materiaal, slijtgedrag, duurzaamheid, garantie en uiterlijk. Je kiest gewoon de vloer die het beste aansluit bij jouw smaak, budget, woonwensen en gezinssamenstelling.

 

De beste plankmaat bij visgraatvloeren in kleinere ruimtes

De beste plankmaat voor visgraat vloeren in kleinere ruimtes is er niet, het blijft een persoonlijke keuze. Vuistregel voor de beste plankmaat: In kleinere ruimtes (tot 3,50 meter) kun je bij visgraat vloeren het beste kiezen uit de volgende maten planken : 35 cm x 7 cm en 42 cm x 7 cm voor een rustiger effect. Bij grotere ruimtes kun je ook denken aan 45 cm x 9 cm, 60 cm x 12 cm, 75 cm x 15 cm of 55 x 11 cm.

 

Plank afmetingen variëren nogal, maar standaard kun je onder andere kiezen uit de volgende plankverhoudingen: 1 staat tot 4, 1 staat tot 5 of 1 staat tot 6. Met andere woorden: de lengte van de plank is dan 4, 5 of 6 keer de breedte van de plank. Het maakt ons niet uit of je voor een PVC vloer, laminaat of houten vloer kiest, want wij hebben in visgraat vloeren voldoende keuze.

Zaagverlies of snijverlies bij visgraat vloeren

Het snijverlies bij visgraat PVC vloeren en het zaagverlies bij laminaat of visgraat parket of visgraat houten vloer is zo'n 10 tot 15% van het totale vloeroppervlak. Daarnaast is het leggen van een visgraat vloer arbeidsintensiever dan bij een rechte plank het geval zou zijn, hou hier rekening mee in je begroting.

V-groef tussen de planken van visgraat vloeren

Een V-groef tussen de planken, zowel aan de lange zijde als aan de kopse kant, heeft invloed op de uitstraling van de vloer. Een V-groef bij PVC vloeren is veel kleiner dan laminaat of houten vloeren het geval is. Dat komt door de dikte van pvc vloeren, die varieert tussen de 2-8 mm.

 

 

visgraat pvc vloer

Legrichting van een visgraat vloer

Een visgraat legrichting laat je ruimte groter lijken, zeker wanneer de pijl van de visgraat de lengte van de ruimte in wijst en wanneer je kiest voor een fijn patroon met smalle visgraten. Als je visgraat vloeren wilt realiseren in meerdere (kleinere) ruimtes, kies dan overal voor dezelfde visgraat vloer, zo voorkom je een onrustige uitstraling.

De kleur van de wanden in combinatie met een visgraat vloer

Een donkere vloer in combinatie met lichte wanden laat je ruimte breder en warmer lijken. Een lichte vloer met lichte wanden en een licht plafond zorgt eveneens voor een ruimtelijk effect. Als alle wanden donker zijn, krijg je juist het tegenovergestelde effect. Een donker plafond laat de ruimte lager lijken. Kijk dus niet alleen naar de kleur van de vloer, maar pas de kleuren van je wanden en plafond ook aan de ruimte aan. Vraag je af of hele donkere wanden in een kleine ruimte de juiste uitwerking hebben. Vind je het moeilijk om zelf keuzes te maken, wil je hier graag hulp bij? Maak dan een afspraak met onze styliste voor interieuradvies.

Plinten in de kleur van de vloer

Kies je voor plinten bij je vloer, ga dan voor plinten in de kleur van de vloer. In een kleinere ruimte zal de vloer hierdoor groter lijken, in tegenstelling tot plinten in een andere kleur die de vloer kleiner doen laten lijken.

Visgraat vloer zelf leggen of een visgraat vloer laten leggen

Inmiddels hebben wij verschillende visgraat vloeren die je zelf kunt leggen, maar wij kunnen je kunt de vloer ook door ons laten leggen. Informeer ook eens naar de mogelijkheden op gebied van 'Doe het Zelf' visgraat vloeren in PVC, laminaat en houten vloeren. Hier vind je informatie over zelf een pvc vloer leggen.

 

Conclusie: visgraat in een kleine ruimte?

Do, do, do! Een visgraat vloer kan een kleine ruimte, mits in de juiste richting gelegd, optisch groter maken. Wij adviseren je graag over de vele mogelijkheden!

Advies over visgraatvloeren

Leer ons kennen! Veel informatie vind je op onze website, maar een bezoek aan Vloerenland zal je nog sneller overtuigen of visgraat vloer iets voor jou is. Hoeven we je niet te overtuigen? Twijfel je over het soort vloer, of weet je al zeker dat je een pvc vloer in de regio Eindhoven in visgraatmotief zoekt? Dan ben je vanuit Eindhoven slechts 20-25 km van ons Experience Center XXL verwijderd. En waar je ook vandaan komt, je bent van harte welkom, ook zonder afspraak.

  • visgraat
  • vloer
  • kleine ruimte

Visgraat parket vloer