Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
kosten voor een houten vloer

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een houten vloer?

Gemiddelde kosten voor een houten vloer

Naast de natuurlijke uitstraling van een houten vloer zijn voor veel mensen de gemiddelde kosten voor een houten vloer minstens zo belangrijk bij hun keuze voor een nieuwe vloer. Er is echter zoveel variatie in typen houten vloeren en legwijzen dat het lastig kan zijn om een goede inschatting te maken van de gemiddelde kosten voor een houten vloer. Daarom helpen wij je graag op weg!

Zwevend of verlijmd?

Een flink aantal mensen kiest ervoor om een houten vloer zwevend te leggen. En als je kiest uit een aantal door ons geselecteerde merken, kun je zelfs zwevend leggen in combinatie mét vloerverwarming. Je hebt keuze uit een klik-versie of mes en groef die aan elkaar gelijmd wordt. Omdat de vloer in dit geval niet aan de ondervloer verlijmd wordt, moet er een geschikte ondervloer geplaatst worden. Voor de prijzen van de ondervloer moet je denken aan €5 – €8 per m2. Zwevend leggen kost afhankelijk van de omstandigheden ongeveer €15 – €20 per m2.

 

Als je de vloer door Vloerenland laat leggen, heb je naast de gebruikelijke fabrieksgarantie op de vloer ook garantie op het leggen. Zo koop je een houten vloer zonder risico en mocht er binnen een paar jaar iets zijn dan plaatsen wij de vloer dus gratis, zonder bijkomende kosten!

Houten vloer en vloerverwarming

Heb je vloerverwarming? Dan is verlijmen de beste optie, maar in sommige situaties is zwevend leggen de enige optie. Bij de eerste optie wordt iedere plank rechtstreeks op de bestaande vloer gelijmd. Als deze ondervloer geschikt is voor het verlijmen, hoef je hier uiteraard niets extra’s mee te doen. Soms moet de ondervloer echter nog gerepareerd worden en/ of van voorstrijk of vochtscherm voorzien worden. Voor het verlijmd leggen van een houten vloer moet je afhankelijk van de omstandigheden denken aan €22 – €35 per m2 inclusief btw én lijm.

 

De gemiddelde prijs voor het verlijmen en leggen van een houten vloer is wel hoger dan voor het zwevend leggen, omdat lijm duurder is dan een gemiddelde ondervloer en omdat de werkwijze meer arbeidsintensief is. De prijzen liggen nog wat hoger als je bijvoorbeeld je oude (tegel)vloer wilt laten liggen, want dan kan het zo zijn dat wij de tegelvloer met een diamantschijf schuren om extra grip te krijgen.

 

Wat kost een houten vloer

Naast de gemiddelde kosten voor het leggen van een houten vloer moet je natuurlijk ook de prijs voor de vloer zelf meerekenen. De gemiddelde prijs voor een dergelijke vloer varieert behoorlijk, omdat er veel verschil is in kwaliteit, type hout, breedte, dikte, lengte, sortering, bewerking en afwerking. Bij Vloerenland vind je al houten vloeren vanaf €39,50 per m2 zonder legkosten. Voor een luxe maatwerk houten vloer betaal je €80 – €120 per m2 inclusief lijmen, plaatsen en btw. Visgraat all-in gemiddeld €100-€175 per m2.

 

Breng daarom zeker eens een bezoek aan onze showroom om ons aanbod met eigen ogen te bekijken en het verschil tussen alle soorten en legwijzen te zien. Maak dan ook kennis met onze Houten Vloeren Studio en het team. En als je overtuigd bent geraakt, maken we graag een prijsberekening op maat voor je!

 
  • gemiddelde
  • kosten
  • houten vloer