Mijn winkelwagen
Houten vloer gelegd

Houten vloer leggen

Een houten vloer (laten) leggen

Een houten vloer leggen vereist enige kennis over de ‘werking’ van hout. Hout zet namelijk uit als de lucht vochtig is en krimpt weer als de lucht droger wordt. Dat betekent dat je houten vloer kan gaan werken.

Omstandigheden ter plaatse zijn belangrijk, heb je vloerverwarming? Heb je een houten of een betonnen dek? Is de vloer vochtvrij en geïsoleerd? Hou daar rekening mee.

Zelf leggen is mogelijk alleen is niet elke vloer daarvoor geschikt. Je kunt een 'zwevende' vloer kiezen die niet verlijmd wordt of je kiest voor complete verlijming van de houten vloer.

Parket leggen

Als het om parket leggen gaat, wordt het nog een tandje moeilijker. Want een visgraat vloer of Hongaarse Punt leggen, is echt geen koud kunstje. Daar heb je veel ervaring voor nodig. Je moet er namelijk niet aan denken dat het patroon uiteindelijk niet klopt of niet uitkomt, toch?

Veel van onze klanten kiezen er daarom voor om hun parket te laten leggen door een ervaren parketteur van Vloerenland. Dan ben je verzekerd van het beste resultaat. Onze goed opgeleide vakmensen hebben jarenlange ervaring en kunnen je houten vloer leggen met uiterste precisie en kwaliteit, zelfs over de vloerverwarming heen.

Zo weet je zeker dat je vloer jarenlang meegaat. Daar geven we zelfs 5-10 jaar garantie op arbeid!

Houten vloer zelf leggen

Wil je je houten vloer toch liever zelf leggen? Dat kan natuurlijk ook. Onze adviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je van de juiste tips en informatie te voorzien. Neem vrijblijvend contact met ons op of breng ons een bezoek. Samen zorgen we er voor dat jouw droomvloer gerealiseerd wordt.

Alles onder één dak

Je bent van harte welkom in onze showroom in Beek en Donk. Hier zie je ook al onze vloeren overzichtelijk op een rijtje. In ons Life Style Center vind je de vloer die het beste bij jou en je gezinssamenstelling past. Vloerenland heeft voor elke vloer een oplossing. En dat voor eerlijke prijzen!

Lees hier meer: Veelgestelde vragen over houten vloeren.

Houten vloer leggen

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop