Welke richting laminaat leggen

In welke richting laminaat leggen?

In welke richting leg je je laminaat?

Na een gedegen voorbereiding en een uitgebreide zoektocht naar het mooiste laminaat, denk je dat je helemaal klaar bent om je laminaat te leggen. Maar wacht eens even, er is nog één vraag onbeantwoord gebleven: in welke richting moet je je laminaat leggen? In de lengte van je woning of in de breedte? Wij geven je graag de informatie die je nodig hebt om voor jezelf een antwoord te kunnen geven op deze vraag.

 

Deze informatie is trouwens ook van toepassing op de legrichting van houten vloeren en pvc-vloeren. Na het leggen van de eerste plank kun je niet zo eenvoudig meer terug! Zorg dus dat je voordat je start met leggen weet in welke richting je je laminaat gaat leggen.

 

Om de juiste keuze te maken, let je op drie dingen:

 
  1. Smaak
  2. Lichtinval
  3. Vorm en afmetingen van de ruimte
 

Smaak

Volg vooral je gevoel als het aankomt op het maken van keuzes en laat vooral je smaak bepalen wat je gaat doen. Als er technische uitdagingen zijn, overleg dan vooraf met ons, want voor elk probleem hebben wij een oplossingen.

Lichtinval

Leg je laminaat bij voorkeur naar een lichtbron toe. Dus heeft de ruimte een grote raampartij? Leg het laminaat dan richting de ramen. Dit geeft het meest natuurlijke effect. Hebben meerdere zijdes van de kamer ramen? Kijk dan hoe het laminaat het meest logisch en gemakkelijk te leggen is. Als het even kan, leg je je laminaat ook in lijn met de meest gebruikte deuropening.

Vorm

Je kunt ook de vorm van de ruimte laten bepalen in welke richting je je laminaat gaat leggen. Heb je bijvoorbeeld een smalle, lange kamer, dan kun je het laminaat in de breedte leggen om de ruimte breder te laten lijken. Zo voorkom je dat je kamer een lange tunnel lijkt. Het omgekeerde kan natuurlijk ook. Heb je een korte, brede kamer? Leg de planken van je laminaat dan in de lengte om de kamer langer te laten lijken.

 

In kleinere ruimtes is het een minder goed idee om een ruimte breder te laten lijken en wees ook in de hal of op de overloop voorzichtig met het in de breedte leggen van je laminaat.

Laminaat schuin leggen

Je kunt er tot slot ook voor kiezen om het laminaat schuin te leggen. Ook hierdoor lijkt de kamer optisch groter en je kunt op deze manier gemakkelijk verschillende ruimtes met elkaar verbinden. Het visgraatpatroon is een speelse variant van het schuin leggen van je laminaatvloer en ook deze kun je in 3 richtingen leggen.

 

Wat je keuze ook wordt en in welke richting je je laminaat ook gaat leggen, laat je altijd goed adviseren. Weet jij bijvoorbeeld met hoeveel snijverlies je rekening moet houden? Want ook dit verschilt per legrichting. Zelf weinig zin om het laminaat zelf te plaatsen, dan kan het ook een keuze zijn om het leggen van je laminaat uit te besteden, bijvoorbeeld door het ervaren team van Vloerenland.

 

Advies nodig?

Wat je keuze ook wordt en in welke richting je je laminaat ook gaat leggen, laat je altijd goed adviseren bij het kopen van een vloer. Weet jij bijvoorbeeld met hoeveel snijverlies je rekening moet houden? Dit verschilt per legrichting. Het team van adviseurs bij Vloerenland met je meedenken over welke legrichting het beste bij jouw specifieke ruimte past. De juiste kleur en legrichting bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer in de ruimte.

 

Weinig zin om het laminaat zelf te plaatsen? Ons ervaren team komt je nieuwe laminaatvloer graag voor je leggen.

 

Ook kan Informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden en onze gunstige voorwaarden! Hier vind je meer algemene informatie over vloeren.

  • richting
  • laminaat
  • leggen
  • legrichting

Hongaarse punt klik pvc vloer