Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Wat is fineerparket?

Wat is fineerparket?

Weet jij wat fineerparket is? Wat de voor- en nadelen zijn? Na het lezen van deze informatie van Vloerenland weet jij er alles over te vertellen!

 

Het grootste verschil tussen traditioneel parket en fineerparket is dat fineerparket uit meerdere lagen opgebouwd is. Alleen het bovenste 1 mm dikke laagje is echt hout, daaronder zit een laag High Density Fibreboard (HDF) of MDF, vezelplaat of multiplex. Dit heeft niet alleen als voordeel dat fineerparket een stuk goedkoper is dan echt hout, maar ook dat het beter bestand is tegen indrukken. Valt er een keer iets of heb je zware meubels? De vloer kan er beter tegen en sneller herstellen. De toplaag van authentiek hout zorgt daarnaast voor een sfeervolle, warme uitstraling, met het onderhoudsgemak van laminaat.

 

Fineerparket wordt in de fabriek geproduceerd, waar men in staat is de vloer 7-8 keer te lakken en tussen het lakken door te schuren. Ook is men dan in staat de klikverbinding te lakken, waardoor deze ook beter bestand is tegen vocht van buitenaf. Zo ontstaat en vloer die bestand is tegen het hedendaagse gezinsleven, zo kun je zorgeloos leven en aandacht schenken aan je gezin.

 

Een milieuvriendelijke keuze

Omdat fineerparket een toplaag van echt hout heeft, heb je hierin de keuze uit verschillende soorten hout, zoals eik, walnoot of teak. Bij echt hout is iedere plank uniek, wat voor een natuurlijke vloer zorgt. En omdat alleen de toplaag van echt hout is, gaat fineerparket zuinig om met de kostbare, natuurlijke materialen van Moeder Aarde. Dat zorgt ervoor dat er tot wel 25 keer minder echt hout nodig is voor fineerparket dan voor massief parket.

 

Heeft fineerparket ook nadelen? Ja, er is ook een nadeel aan fineerparket. Omdat fineerparket maar een hele dunne laag echt hout heeft, kun je fineerparket niet opschuren, maar dat hoeft ook niet want fineerparket is door de grote hoeveelheid laklagen goed beschermd tegen onheil en klaar voor de toekomst. En gelukkig is de prijs zo aantrekkelijk dat je tegen die tijd ook voor een leuk, nieuw dessin kunt kiezen! Bekijk snel het aanbod Par-ky fineerparket van Vloerenland!

 

 
  • Wat is fineerparket
  • waarom kopen

Fineerparket