Interlay Heuga Interface Ondervloer Vloerenland

Interlay Heuga Interface ondervloer voor tapijttegels

Welke ondervloer voor tapijttegels?

Bij tapijttegels is het vaak onduidelijk of er nu wel of geen ondervloer nodig is. Als je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt, laat een standaard ondervloer de warmte niet goed door. En wanneer je een standaard ondervloer verlijmd, is deze lastig te verwijderen zonder de vloer of de tapijttegels te beschadigen. Tapijttegels kunnen dan het beste direct op de betonvloer of een vlakke houten vloer gelegd worden.

 

Maar een geschikte ondervloer kan juist wel veel voordelen bieden, zoals akoestisch en ergonomisch comfort! Gelukkig is er één speciale ondervloer te koop die zonder problemen onder tapijttegels gelegd kan en mag worden. De tapijttegels kunnen dan los op de Interlay tegels gelegd worden als ze onderling gefixeerd worden met Tactiles, deze zijn in onze webshop te bestellen.

 

Heuga Interlay ondervloertegels

Het fijne van de ondervloer van Heuga is dat dit eveneens tegels zijn. Ze kunnen dus eenvoudig tegelijk met de tapijttegels gelegd worden en zo ook weer verwijderd worden. Maar dat zijn niet de enige voordelen van de Interlay ondervloertegels van Heuga! Ze verhogen het comfort, zorgen voor een flinke geluidsreductie, bieden extra isolatie en verlengen de levensduur van tapijttegels. Een isolerende en geluiddempende ondervloer dus in de vorm van veerkrachtige, vrij te leggen vloertegels van 50 cm bij 50 cm.

 

Heuga Interlay ondervloertegels reduceren het contactgeluid tot maar liefst 32 dB. Dit doen ze door geluid te absorberen en contactgeluid te dempen, waardoor de akoestiek in de ruimte flink verbetert. Daarnaast hebben de tegels een hoog thermaal comfort. Een extra pluspunt is dat de ondervloertegels in perfecte staat blijven, ook als de tapijttegels al vervangen moeten worden. De ondervloertegels kunnen dus met gemak opnieuw gebruikt worden, zeker omdat ze niet verlijmd hoeven te worden.

Voordelen van ondervloertegels

  • Geluidsreductie tot 32 dB bij contactgeluid
  • Is veerkrachtig en vangt lichte oneffenheden op
  • Geluidsabsorberende eigenschappen afhankelijk van type tapijttegel
  • Makkelijk te vervoeren, minimaal snijverlies en verhuisbaar
  • Ideaal in combinatie met Tactiles, verlijming overbodig
 

Hier vind je meer informatie over tapijttegels of over het leggen van tapijttegels en hier vind je eventueel meer informatie over tapijt

Ben je benieuwd naar een geschikte ondervloer voor tapijttegels ? Neem even contact met ons op of breng dan een bezoek aan de showroom van Vloerenland!

  • Interface
  • interlay
  • ondervloertegels