Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Inrichten doe je zo!

Je woonkamer inrichten doe je zo!

Je woonkamer inrichten doe je zo!

Soms kan het je duizelen aan ideeën! Wat past eigenlijk bij mij? Hoe zorg ik voor een logische indeling van de woonkamer?

Gebruiksdoel

Hoe houd ik het ook kind- of gebruiksvriendelijk? Welke kleuren en verlichting creëren de sfeer die ik voor ogen heb? Vloerenland geeft je graag een aantal tips voor het inrichten van je woonkamer. Allereerst is het belangrijk helder te hebben wat de belangrijkste functies van je woonkamer zijn. Gebruik je je woonkamer vooral om tv te kijken of een boekje te lezen? Wil je een gedeelte ervan ook als eetkamer of speelkamer inrichten? Heb je behoefte aan een apart hoekje waar je een bureau kwijt kunt? Wanneer het voor jezelf duidelijk is wat je allemaal in de woonkamer wilt kunnen doen, kun je na gaan denken over een logische indeling. Denk ook alvast na wat je per activiteit nodig hebt, zoals bergruimte, zicht op de tuin, daglicht of voldoende stopcontacten.

Indeling

Op een vel papier kun je nu de woonkamer teken, inclusief de deuren, ramen en stopcontacten die er zitten. Bekijk per activiteit hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt en waar het op de plattegrond mogelijk zou zijn. Voor het eetgedeelte is het bijvoorbeeld handig als dat zich naast de keuken bevindt, een werkgedeelte werkt het fijnst als dat zich dicht bij een raam met veel natuurlijk daglicht bevindt.

Sfeer

Nu de (grove) indeling bekend is, kun je na gaan denken over de details. Welke kleuren zorgen voor de gewenste sfeer? Wat voor verlichting vind je prettig, zoals sfeerverlichting boven de eettafel en een heldere lamp bij je bureau? Welke vloer heeft de combinatie van de juiste uitstraling en het perfecte onderhoudsgemak? Blader eens door verschillende woonbladen om inspiratie op te doen of maak een moodboard aan op Pinterest. Lees ook ons blog met het thema kleur en interieur.

Bezoek Vloerenland

Ook bij Vloerenland denken we graag met je mee over de meest optimale inrichting van je woonkamer. Online bieden we onze gratis Woonstijltest waarmee je in enkele minuten meer te weten komt over je woonstijl. Vind je het daarna nog steeds moeilijk om keuzes te maken? Onze styliste geeft je ook graag advies op maat om je te behoeden voor miskopen en voldoende inspiratie te geven om aan de slag te kunnen. Twijfel niet en kom gerust bij ons Experience Center XL langs om jouw interieur DNA te ontdekken!

  • Inrichten doe je zo!
  • Indeling en sfeer