kleur en interieuradvies

Kleur en interieur

Kleur en interieur

Kleur bepaalt je humeur!

Kleuren bepalen hoe jij je voelt

Er zijn zelfs een kleuren die eetlust bij je opwekt, weet je welke kleur? Het is namelijk de kleur oranje die wordt in snackbars graag toegepast. Lichte en zonnige kleuren geven energie. Zelfs een bos bloemen in je woonkamer kan al een ander gevoel geven. Bruin is populair bij mannen en de kleur rood is favoriet bij de vrouwen. Kortom voor iedere kleur valt iets te zeggen….. maar welke kleuren passen nu bij jou?

Welke kleur past in mijn interieur?

Alle kleuren hebben een functie. Rood is bv. een kleur voor een sociale ruimte, denk hierbij aan woonkamer of keuken. Blauw of groen zorgt voor balans en rust en is juist weer een goede kleur voor je slaapkamer. De goede mix van kleuren en stijlen is misschien nog belangrijker dan een keuze maken uit mooie kleuren, zodat er consistentie is als er keuzes gemaakt moeten worden.

 

Wat moet mijn ruimte uitstralen?

Kijk eerst goed naar de ruimte en kijk ook naar de andere ruimtes. Zorg voor voldoende herhaling en verband tussen de elementen en kleuren in deze ruimtes. Wil je de ruimte groter laten lijken? Kies dan voor een lichte kleur. Als je een lange smalle kamer hebt, maak dan bv. de kortste muren donkerder ten opzichte van de lange muren, dan lijkt de kamer meer vierkant. Wil je patronen gebruiken (behang) kies dan voor maar één muur anders wordt het al snel te druk. Let ook op de lichtinval, heb je een ruimte gericht op het zuiden? Dan maakt een lichte kleur de ruimte al gauw te kil. Heb je een ruimte gericht op het noorden? Kies dan niet voor een te donkere kleur, de ruimte wordt al gauw te somber.

Welke vloer kiezen

Welke vloer je uiteindelijk gaat kiezen is minder belangrijk dan de weg ernaartoe. Je kiest wat ons betreft pas de vloer pas, als je het hele plaatje compleet hebt. Welke stijl meubels kies je? Welke kleuren op de wanden? Materiaalkeuze? Hoe gaat de keuken eruit zien? Etc. Begin je in elk geval op tijd te oriënteren, hierdoor en ontwikkel je je smaak in korte tijd, maar  en overleg ook met eventuele (mede)beslissers, zodat je snel en efficiënt keuzes kunt maken, zonder spijt... Als je het lastig blijft vinden, vraag dan hulp van een bekende of schakel een styliste in. Of een styliste duur is? Nee hoor, die kosten heb je er zo uit.. met het voorkomen van een miskoop misschien al..

Ga mee op reis met Vloerenland

Ontdek samen met ons je interieur DNA, volg ons stappenplan en overleg met één van onze adviseurs, of maak een afspraak met onze styliste. Maak ook kennis met onze merken of lees verder voor meer interieurtips voor de vloer.

 

Vloerenland, meer dan vloeren...

 
  • kleur
  • interieuradvies