Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Welke-vloer-moet-ik-in-de-woonkamer-kiezen?

Welke vloer moet ik in de woonkamer kiezen?

Vraag jij je af: Welke vloer moet ik in de woonkamer kiezen? Daar kan maar één iemand een antwoord op geven, namelijk jijzelf! Maar geen paniek, wij geven je graag advies. Om voor jou de keuze hopelijk wat makkelijker te maken. In deze blog beantwoorden we jouw vraag “Welke vloer moet ik de woonkamer kiezen?”.

Uiterlijk

Het uiterlijk is natuurlijk één van de belangrijkste factoren, als je een vloer voor de woonkamer gaat kiezen. Je moet er immers de hele dag tegenaan kijken, dan mag hij wel mooi zijn! Maar er is zoveel keuze… Ga je voor een echte houten vloer? Of kies je een vloer die de uitstraling van hout goed evenaart, zoals PVC vloer of laminaat? Of wil je juist een hele andere uitstraling, zoals een betonlook? Ga voor de stijl waar jij blij van wordt!

 

 
Hoe-kies-je-de-beste-woonkamervloer?

 

Onderhoud

Bezint eer ge begint! Sommige vloeren hebben meer onderhoud nodig dan andere vloeren. Een houten vloer bijvoorbeeld moet eens per jaar met olie of wax behandeld worden. Meer tips voor het onderhoud van een houten vloer vind je hier. Zit je hier niet op te wachten? Ga dan voor een onderhoudsarme of onderhoudsvrije vloer, zoals een PVC vloer, vinyl of laminaat. Gemakkelijk schoon te houden en je hoeft er verder niets aan te doen.

Krasbestendigheid

Heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan valt er wellicht een last van je schouders als je weet dat de vloer wel tegen een stootje kan. Op een houten vloer ontstaan bijvoorbeeld sneller krassen dan op PVC, maar dat kan ook juist weer de charme zijn, die geleefde uitstraling. En met huisdieren kies je misschien graag voor een vochtafstotende en antibacteriële vloer, zoals PVC. En mocht er dan toch een krasje op je vloer komen, dan zijn er ook manieren om die te repareren. Lees daarvoor even onze blog over krassen uit een PVC vloer verwijderen.

 

Hoe-kies-je-de-beste-woonkamervloer?

 

Heb je vloerverwarming?

Heb je vloerverwarming of ga je vloerverwarming leggen? Dan is dit zeker bepalend voor de keuze van je vloer. De vloer moet de warmte goed doorlaten, om jou er optimaal van te laten profiteren. PVC en vinyl hebben een hele lage warmteweerstand, zij laten de warmte dus goed door. Laminaat, PVC vloeren, vinyl, tapijttegels en hout kunnen onder bepaalde voorwaarden ook. Onze collectie WARM! houten vloeren is het nieuwste van het nieuwste op gebied van vloerverwarming in combinatie met houten vloeren. Ook voor andere vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Wij vertellen je hier graag meer over en wij helpen je te kiezen.

 

Zit jij nu nog steeds met de vraag ‘Welke vloer moet ik in de woonkamer kiezen?’, kom naar Vloerenland voor meer informatie over vloeren. Of doe alvast wat inspiratie op voor het leggen van een nieuwe vloer.

 
  • Welke vloer
  • woonkamer

Kom-langs-bij-Vloerenland-en-kies-de-beste-woonkamervloer-voor-jouw-woning