Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Wat is een Versailles vloer

Wat is een versaillesvloer?

Het visgraatpatroon kent iedereen, maar het versaillespatroon is nog wat minder bekend. Toch leggen wij ook dit patroon steeds vaker. Ken jij dit koninklijke patroon en begrijp jij waarom het zo geliefd is?

Hoe ziet een versaillesvloer eruit?

Een versaillesvloer heeft een kenmerkend patroon, namelijk een vlechtpatroon van houten vierkanten en diagonale stroken met een vierkante rand eromheen. Het unieke patroon, dat uit de Middeleeuwen stamt en bekend is van het paleis van Versailles, heeft een luxueuze uitstraling.

 

Het is dan ook niet voor niets dat het vroeger vaak in kastelen en landhuizen gelegd werd. En omdat het een arbeidsintensieve (en dus dure) vloer was, was deze destijds alleen voor de elite weggelegd. Door de klassieke, elegante uitstraling spreekt de versaillesvloer ook in de huidige tijd nog tot de verbeelding en is de vloer een populair item in de woonbladen.

 

Betaalbare versaillesvloer

Tegenwoordig is de prachtige versaillesvloer een stuk betaalbaarder en in verschillende varianten verkrijgbaar. De versaillesvloer wordt het meest gelegd met Europees eiken hout. Daarbij kan nog gekozen worden voor een rustige variant zonder of een drukkere variant met noesten. Ook als laminaat of PVC is de versaillesvloer een ware blikvanger. Een versaillesvloer van click PVC is eenvoudig zelf te plaatsen in een hoek van 45 graden, voor plak PVC raden wij het aan om één van onze specialisten in te schakelen. Waar je keuze ook op gaat vallen, een versaillesvloer is in ieder interieur een mooie aanvulling!

 

Hulp nodig?

Voor advies op maat ben je bij Vloerenland aan het juiste adres. Zo weten wij bijvoorbeeld precies hoeveel vierkante meters vloer je nodig hebt voor jouw ruimte. Breng daarom gerust eens vrijblijvend een bezoek aan ons Experience Center XXL!

  • versaillesvloer
  • pvc
  • laminaat

Versailles houten vloer