Waar voldoet de beste pvc vloer aan

Waar voldoet de beste PVC vloer aan?

Een nieuwe vloer kopen: het kan, net als met alles in je huis, een flinke investering zijn. Maar je krijgt er iets heel moois voor terug. Ga je een nieuwe vloer kopen, dan wil je dus wel kwaliteit. En ga je een PVC vloer kopen, dan wil je de beste PVC vloer! Waar kun je op letten bij het kopen van zo’n vloer en waar voldoet de beste PVC vloer aan? Je leest het in dit blog.

 

Dryback, looselay of klik PVC

Dryback PVC

Dryback PVC, ook wel plak PVC genoemd, wordt op de ondergrond verlijmd. Hierdoor zit het goed vast en krijg je het mooiste resultaat. Het nadeel is wel dat dit PVC niet herbruikbaar is. Je kunt het later dus niet nog in een andere ruimte leggen of meeverhuizen naar een andere locatie. Dit soort PVC is ook niet meer te recyclen. Voor dryback  PVC vloeren moet de ondervloer geëgaliseerd worden en moet de lijm 48 uur uitharden, waardoor je de vloer niet direct kunt gebruiken. Een groot voordeel is dat je bij dit type PVC het meeste rendement uit je vloerverwarming haalt.

Looselay PVC

Looselay PVC wordt vaak gefixeerd met zogenaamde ‘fixeer’. Dit zorgt ervoor dat de PVC vloer op zijn plek blijft liggen. Hierdoor is het PVC weer gemakkelijk weg te halen en herbruikbaar. Bovendien kun je de vloer na het leggen van het PVC direct gebruiken.

Klik PVC

Klik PVC is ideaal wanneer je niet mag of wil lijmen, want het is een zwevende vloer. Je klikt het PVC simpelweg in elkaar, net zoals je dat van laminaat kent. Daardoor kun je dit type PVC gemakkelijk verwijderen en hergebruiken of een beschadigde plank vervangen. Bij klik PVC vloeren zijn de stroken of planken wel dikker dan bij de andere soorten, dus houd hier rekening mee bij deuren en kozijnen. Voor klik PVC is egaliseren meestal niet nodig.

 

Sprekend reliëf?

Over wat de beste PVC vloer is betreft uiterlijk valt te betwisten, want dit is natuurlijk een kwestie van smaak. Welke grootte, kleur, print, reliëf of noesten spreken je aan? Bij ‘in register embossing’ volgt het reliëf de print. Zie je een noest, dan voel je hem ook. Je zou kunnen zeggen: hoe dieper het reliëf, hoe natuurgetrouwer de vloer is. Door de producteigenschappen zit hier wel een maximum aan, maar het is dus zeker ook een kwestie van smaak!

Meer of minder herhaling

Het verschilt per producent hoeveel verschillende prints er in een pak PVC planken of tegels zitten. Een pak heeft natuurlijk altijd dezelfde kleur, maar de print verschilt per plank. Bij veel verschillende planken of tegels zie je dezelfde plank of tegel dus minder vaak in je vloer terugkomen. Voor jou kan de beste PVC vloer dus degene zijn met de minste herhaling. Over het algemeen neemt het aantal herhalingen af naarmate de prijs van de producten toeneemt.

Dimensiestabiliteit

Aan de dimensiestabiliteit kun je de mate waarin PVC nog kan gaan 'werken' zien. PVC mag altijd binnen de marges werken, maar hoe hoger de dimensiestabiliteit, des te minder werking je mag verwachten van het product. In ruimtes waar veel temperatuurschommelingen zijn, bijvoorbeeld omdat er veel zon binnenvalt, kiezen wij standaard voor een hoogwaardige PVC vloer en de meest geschikte lijmsoort voor deze toepassing.

Kwaliteit toplaag

De kwaliteit wordt bepaald door de dikte van de toplaag en door de samenstelling ervan. Een fabrikant kan ervoor kiezen om deze te veredelen. Aan de polyurethaan-toplaag van de PVC vloer worden dan stoffen toegevoegd, bijvoorbeeld alu-oxide, die het slijtgedrag verbeteren. Dit kan ervoor zorgen dat de toplaag tot 30% krasbestendiger wordt.

Duurzaamheid

De beste PVC vloer kan voor jou ook de meest duurzame PVC vloer zijn. Vloeren die van verder moeten komen, maken meer transportkilometers en zwaardere vloeren zijn meer milieubelastend dan lichtere vloeren. Ook zijn de milieueisen niet in alle landen hetzelfde. In Europa krijgt een PVC vloer een CE-markering als deze aan de Europese richtlijnen voldoet. Heeft een vloer het Eurofins certificaat van de Agbb, dan ben je nog eens extra verzekerd dat er geen schadelijke stoffen uit de vloer treden.

Meer informatie nodig?

Tot slot kan een PVC vloer voor jou de beste PVC vloer zijn omdat je er de beste garantie op krijgt. Informeer hier dus ook zeker naar in je zoektocht naar jouw ideale vloer!

  • beste
  • pvc vloer

Beste pvc vloeren bij Vloerenland