Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Laminaat op trap installeren

Trap bekleden met laminaat: kan dat?

Je hebt overal in huis laminaat liggen, zowel beneden als boven, dus het liefste zou je ook de trap bekleden met laminaat. Dat zorgt voor een geheel en een rustige, stijlvolle uitstraling. Of je wilt de warmte en uitstraling van hout, maar neigt vanwege het onderhoud en de prijs toch naar laminaat op de trap. Kan dat eigenlijk wel? Is laminaat geschikt als trapbekleding?

 

Laminaat op de trap

Je trap bekleden met laminaat is een uitstekend idee! Laminaat is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk, hygiƫnisch en kleurvast. Je hebt de keuze uit allerlei kleurtinten en dessins, ook voor de stootborden. Bovendien is laminaat een materiaal dat fijn en gemakkelijk werkt, waardoor je trap bekleden in een korte tijd gerealiseerd kan worden. Dat is wel zo fijn, omdat je hem natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer in gebruik wil nemen. Na het plaatsen is de trap direct beloopbaar, omdat het laminaat niet meer afgewerkt hoeft te worden met olie of lak.

 

Kies voor kwaliteit

Ga je je trap bekleden met laminaat? Kies dan voor laminaat van een kwaliteitsmerk, met een sterke toplaag over het laminaat die kras- en slijtvast is. Een trap krijgt veel te verduren. Hij wordt veel belopen en je loopt steeds dezelfde route, waardoor de slijtvastheid erg belangrijk is. Je wil immers niet dat er een uitgesleten paadje in je trap ontstaat. Hoe harder de toplaag, hoe slijtvaster de trap is. Ook een antisliplaag is bij laminaat op de trap essentieel, om uitglijders te voorkomen.

 

Hulp nodig?

Ben je benieuwd wat er nog meer mogelijk is voor jouw trap? Ook op gebied van traprenovatie hebben wij het antwoord voor je! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of breng eens een bezoek aan onze showroom in Beek en Donk. Onze specialisten staan hier voor je klaar om je te helpen en te adviseren. Ook voor extra mogelijkheden, zoals LED-verlichting en LED-strips voor je trap kun je bij ons terecht. Wij hebben zelfs de professionals in huis die jouw trap kunnen bekleden met laminaat, maar je kunt het ook zelf doen. Wij helpen je graag waar nodig!

  • traprenovatie
  • laminaat

Trapcovers voor laminaat