Tapijttegels reinigen | Vloerenland

Tapijttegels reinigen? Vloertegels tapijt schoonmaken

Tapijttegels reinigen

Een intensief gebruikte tapijttegel kan je gaan storen naarmate hij er langer ligt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om die ene vlek te verwijderen of het hele tapijt weer eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Hoe gaat het reinigen van de vloertegels van je tapijt in zijn werk en wat kun je doen om te voorkomen dat tapijttegels reinigen nodig is?

Vervangen is ook een optie.

Dagelijks onderhoud van tapijttegels

Voor het dagelijks onderhoud is het stofzuigen van tapijttegels voldoende. Gebruik daarvoor een borstelstofzuiger. Die verwijdert al zo’n 80% van het vuil uit de tapijttegels. Ook is een borstelstofzuiger vriendelijk voor de pool van tapijttegels. Voor hoeken van de kamer die minder vaak belopen worden, volstaat het ook om eens per week te stofzuigen.

Vlekken verwijderen uit tapijttegels

Wacht bij een vlek niet te lang met reinigen! Bij vloertegels of tapijt zijn ‘oude’ vlekken moeilijker weg te krijgen. Wanneer je de vlek probeert te verwijderen, werk dan steeds naar het midden van de vlek toe, met de pool mee. Wrijf vooral niet over de vlek maar dep met een schone, vochtige doek en laat hem daarna opdrogen. Strooi bijvoorbeeld SEBO reinigingspoeder over de vlek, laat ongeveer 30 minuten liggen en zuig het tapijt dan met een stofzuiger grondig schoon. Is het zo erg dat de vlek er echt niet meer uitgaat? Kun je reinigen totdat je een ons weegt? Dan heb je bij vloertegels ten opzichte van tapijt het grote voordeel dat je eenvoudig één tapijttegel kunt vervangen!

 

De juiste tapijttegels kiezen

Ben je je alleen nog maar aan het oriënteren op eventuele nieuwe tapijttegels? Denk dan zeker goed na over de kleur, het patroon en de kwaliteit van de tapijttegels. Een donkere kleur en onregelmatig patroon zien er minder snel vies uit dan een lichte kleur tapijttegel. Kwalitatieve tapijttegels hebben daarnaast een lange levensduur. Ze kunnen vele reinigingsbeurten doorstaan. Toch is het altijd aan te raden om de juiste producten te gebruiken voor het reinigen van tapijttegels, om beschadigingen aan je tapijt te voorkomen.

De specialisten van Vloerenland helpen je graag bij het kiezen van de juiste tapijttegels en adviseren je over het beste onderhoud!

 

Hier vind je meer info over het onderhoud van tapijttegels

 

Als je reinigen toch niet meer ziet zitten, kijk dan in onze tapijttegel webshop.

  • tapijttegels reinigen
  • vloertegels tapijt
  • schoonmaken