Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC vloer leggen op plavuizen

PVC vloer leggen op plavuizen

Wil jij graag je plavuizen vloer vervangen voor een mooie pvc vloer? Dan hebben wij goed nieuws! Je kunt namelijk heel gemakkelijk een pvc vloer leggen op plavuizen. Dat scheelt je een hoop werk, want je moet er niet aan denken dat je de plavuizen tegels er eerst uit zou moeten slopen. Zorgt het ‘hoger’ worden van de vloer dan niet voor problemen met de deuren? Zeker niet, een pvc vloer is zo dun dat een aanpassing van de deuren vaak niet nodig is. Hoe doe je dat dan, een pvc vloer leggen op plavuizen? Wij leggen het je graag uit.

PVC vloer leggen op plavuizen, welke vloer kies je?

Je hebt de keuze uit verschillende pvc vloeren. Je kunt namelijk de vloer verlijmen of een zwevende klik pvc leggen. Laten we eerst eens kijken naar de optie om de vloer te verlijmen op de bestaande vloer:

Verlijmbare PVC vloer op plavuizen

Wil je een pvc vloer leggen op plavuizen en de vloer verlijmen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet leggen. Liggen er geen plavuizen los en zitten er geen scheuren in de vloer? Is de bestaande vloer vlak genoeg, is de vloer geïsoleerd of voorzien van dampfolie tegen optrekkend vocht? En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Bij een pvc vloer leggen op plavuizen is het zeker mogelijk om de vloer te verlijmen als je dit graag wilt. Vraag dan alleen even goed waar je rekening mee moet houden.

 

Hoe gaat dat in zijn werk een pvc vloer verlijmen? Om te beginnen zullen wij met een diamantschijf de tegelvloer schuren, zodat wij verzekerd zijn van een maximale hechting tussen de individuele lagen, de primer en egaline. Voor een verlijmde pvc vloer is een ondervloer niet nodig, daarentegen is het egaliseren of verwijderen van een bestaande vloer wel een must. Je kunt dit het beste aan een specialist overlaten. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor het pvc vloer leggen op plavuizen door de specialisten van Vloerenland.

 

Klik PVC vloer leggen op plavuizen

De andere optie is een klik pvc vloer leggen op plavuizen. Dat scheelt vaak enorm veel werk en dus ook geld. Bij oudere woningen is een klik pvc vloer vaak ook beter geschikt dan een verlijmde pvc vloer. Ga je een klik pvc vloer leggen op plavuizen, zorg er dan voor dat de vloer vlak en schoon is. Kleine oneffenheden kunnen worden opgevangen met de juiste ondervloer. De ondervloer zorgt er tevens voor dat het contactgeluid wordt beperkt, erg fijn voor appartementen.

 

Een ander voordeel van deze vloer is dat Vloerenland klik pvc vloeren heeft die de handige ‘doe-het-zelver’ prima zelf kan leggen. Dat bespaart je de kosten voor het laten leggen van een pvc vloer. Lees nog wat extra tips voor een vloer laat leggen of het zelf doen.

PVC vloer leggen op plavuizen met vloerverwarming

Als jouw woning al voorzien is van vloerverwarming, wil je daar natuurlijk van kunnen blijven genieten. Ook als je kiest voor een pvc vloer leggen op plavuizen. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden voor een pvc vloer met vloerverwarming. Vraag bijvoorbeeld naar de impact op de warmteweerstand (Rc) of er extra maatregelen nodig zijn tegen optrekkend vocht en hoe het zit bij gedeeltelijke vloerverwarming in een ruimte. Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden, voor een pvc vloer leggen op plavuizen met vloerverwarming.

 

Je leest het, een PVC vloer op plavuizen hoeft dus geen enkel probleem te zijn. Voor meer informatie staan onze adviseurs graag voor je klaar.

  • pvc vloer
  • leggen op plavuizen
  • pvc vloer op plavuizen