Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Je PVC vloer zelf leggen

Je PVC vloer zelf leggen

Je PVC vloer zelf leggen

Wil je je PVC vloer zelf leggen? We geven je graag een aantal praktische tips om van start te gaan.


Een PVC vloer leggen is in feite niet veel anders dan laminaat leggen. Wanneer je je PVC vloer laat leggen door Vloerenland met de zekerheden van Vloerenland, heb je nergens omkijken naar. Van de materialen tot het leggen, wij regelen het voor je. ALs wij jouw nieuwe vloer leggen geven wij ook Garantie op Arbeid. Wil je toch liever je PVC vloer zelf leggen? Geen probleem, wij geven je graag een aantal praktische tips om van start te gaan.

Voorbereiding

De ondervloer is erg belangrijk wanneer je een dunne PVC vloer gaat leggen, anders dan bij bijvoorbeeld laminaat. Omdat PVC stroken flexibeler zijn, moet de ondervloer helemaal glad zijn en dus eventueel geëgaliseerd worden. Eventuele hobbeltjes kun je namelijk meteen door de vloer heen zien. Ook moet de ondervloer droog, stof- en vetvrij zijn, anders kan de PVC vloer weer los van de ondervloer komen omdat de lijm dan minder goed werkt. Wanneer je een dikkere of hardere (click) PVC vloer zelf gaat leggen, hoef je minder bang te zijn dat eventuele zandkorrels zichtbaar zijn door de vloer en hoef je dus minder strenge eisen aan de ondervloer te stellen.

 

Hoe begin je een pvc vloer te leggen

Na het egaliseren kun je de dunne stroken PCV vast gaan lijmen. Blijf altijd geconcentreerd als je een PVC vloer zelf gaat leggen zodat je een naadloos eindresultaat kunt bereiken. Bij dik (looselay) of hard (klik) PVC, kun je de stroken zwevend leggen. Houd bij het leggen van de vloer wat ruimte vrij bij de muren omdat de vloer nog wat uit kan zetten. Als vuistregel kun je het beste de dikte van de PVC aanhouden als afstand tot de muur.

 

Eventueel kun je een geluiddempende ondervloer gebruiken. De PVC stroken die je nodig hebt om je PVC vloer zelf te leggen, kun je eenvoudig online bestellen bij Vloerenland. Laat ze thuis bezorgen of haal ze op in onze showroom en ga meteen aan de slag. Leg je PVC stroken altijd horizontaal op de grond om kromtrekken te voorkomen. Wil je graag nog meer tips? Vraag dan een van onze vakmensen om raad!

 

Nieuwe pvc vloer bestellen

Die kun je makkelijk online bestellen in de webshop en als je hem wilt laten leggen is natuurlijk ook mogelijk. Of bezoek ons Experience Center in Beek en Donk, regio Eindhoven.

  • PVC vloer
  • zelf leggen