Houten vloer schuren / Tips van de expert

Charme van een rustieke eiken vloer

Een rustieke eiken vloer, dat klinkt al heel goed! Maar als je erover na gaat denken dan rijst de vraag: wat is rustiek eigenlijk? Wat is het verschil met een ‘normale’ eiken vloer? En waarom spreekt een rustieke eiken vloer zo aan?

Wat is een rustieke eiken vloer?

We spreken van een rustieke eiken vloer wanneer deze authentieke noesten en krimpscheurtjes heeft. De noesten zijn de donkere plekken in het hout. Een rustieke eiken vloer heeft een ‘levendig karakter’. De noesten zijn meestal tot 55-70 mm groot en zijn kenmerkend voor dit type eiken vloer. Zonder noesten zouden we het geen rustieke eiken vloer noemen. Een rustieke eiken vloer past heel mooi in een stoer en landelijk interieur.

 

De tegenhangers van een rustieke eiken vloer zijn een A-kwaliteit vloer, met weinig of kleine noesten, of een noestvrije vloer, voor als je een rustige, moderne, strakke vloer wenst. Bij een robuuste eiken vloer (B-kwaliteit) kun je van alles tegenkomen, dus ook grotere noesten. We noemen deze verschillende typen eiken vloeren verschillende ‘sorteringen’. Het onderscheid wordt gemaakt op basis van het aantal noesten en vergroeiingen per vierkante meter en de grootte ervan. Een rustieke eiken vloer heeft meestal sortering AB.

Charme in combinatie met een aantrekkelijke prijs

Een voor veel mensen belangrijk voordeel van een rustieke eiken vloer is dat deze goedkoper is. Dat komt doordat een eikenhouten boom van zichzelf al al die noesten heeft, waardoor de vloer minder bewerking nodig heeft. Maar bovenal is een rustieke eiken vloer vol charme, omdat je hier de meest pure schoonheid van het hout ziet! En hier vind je de voordelen van een houten vloer.

 

Bij een rustieke lamelparketvloer worden de opengebroken noesten vaak ‘gestopt’ met voegsel, dus opgevuld met de best passende kleur. Je ziet dan niet door de noesten de onderlaag van de vloer zitten. Ben je benieuwd welk type (eiken) vloer bij jouw interieur past? Breng ons dan een bezoek!

   

Charme in combinatie met een aantrekkelijke prijs

Een voor veel mensen belangrijk voordeel van een rustieke eiken vloer is dat deze goedkoper is. Dat komt doordat een eikenhouten boom van zichzelf al al die noesten heeft, waardoor de vloer minder bewerking nodig heeft. Maar bovenal is een rustieke eiken vloer vol charme, omdat je hier de meest pure schoonheid van het hout ziet!

 

Bij een rustieke lamelparketvloer worden de opengebroken noesten vaak ‘gestopt’ met voegsel, dus opgevuld met de best passende kleur. Je ziet dan niet door de noesten de onderlaag van de vloer zitten. Ben je benieuwd welk type (eiken) houten vloer bij jouw interieur past? Breng ons dan een bezoek!

   
  • charme
  • rustieke houten vloer

Rustieke houten vloeren