Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vloerenland_Houten_vloer_Multiplank_Verouderd-Antiek-Structuur

Wat is een kasteelvloer?

Dat klinkt chique: een kasteelvloer in je huis! Maar wat is het eigenlijk, een kasteelvloer? Een kasteelvloer is een vloer met doorleefd karakter. Een replica van een echte kasteelvloer natuurlijk, want vloeren die echt in een kasteel hebben gelegen, zul je niet meer snel tegenkomen. Het is een houten vloer die er niet splinternieuw en loeistrak uitziet, maar die door zijn hand geschraapte velling de authentieke uitstraling heeft waar je naar zocht. Een kasteelvloer geeft direct dat ‘wow’-gevoel wanneer je de ruimte binnenstapt.

 

 

  • Een nieuwe plankenvloer die diverse handbewerkingen ondergaan heeft, zoals willekeurige slijtage en artistieke sporen.
  • Een unieke houten vloer die eruit ziet als een vloer van 100-500 jaar oud met kleine open noesten en scheuren.

 

Een 'kasteelvloer' heeft een onverwoestbare uitstraling en een modern gezin kan er zorgeloos op wonen. Dat maakt hem juist zo bijzonder! Kasteelvloeren lenen zich er ook uitstekend voor om verschillende breedtes planken met elkaar te combineren. Bij een kasteelvloer is het namelijk juist mooi als het niet perfect is.

 

Bij welk interieur past een kasteelvloer?

Omdat een kasteelvloer er in verschillende kleuren en bewerkingen is, is dit type vloer met vrijwel elk interieur te combineren. Een eikenhouten kasteelvloer bijvoorbeeld is mooi in een landelijke omgeving, maar kan juist ook een eyecatcher zijn in een modern interieur. Juist door het contrast springt de vloer er dan nog meer uit!

Advies van de expert

Heeft de kasteelvloer je interesse gewekt? Kom dan eens naar ons Experience Center in Beek en Donk om deze prachtige en unieke vloeren te bekijken. Laat je direct vrijblijvend adviseren over de legmogelijkheden door de adviseurs van Vloerenland. Wij denken graag met je mee over de mooiste vloer voor jouw interieur. Dankzij onze  Houten Vloeren Studio van bijna 200 m2 slaag je gegarandeerd!

  • Wat is een
  • kasteelvloer

Houten_vloer_Europees-Eiken-Vloerenland