Hongaarse punt

Hongaarse punt

Hongaarse punt

De Hongaarse punt, ook wel 'Chevron' genaamd, is een populaire variant van het bekende visgraat parket. Het is net een ander patroon. Bij de Hongaarse punt, Chevron-vloeren zie je rechte lijnen ontstaan, waarbinnen de planken diagonaal liggen, terwijl bij een visgraatpatroon de planken als het ware in elkaar ‘haken’. Omdat patroonvloeren nooit uit de mode raken, passen ze zowel in moderne als landelijke of klassieke interieuren.

 

Bovendien is de Hongaarse punt een plankenvloer die in diverse uitvoeringen en uitstralingen leverbaar is. Afmetingen: 90 x 450 mm, 90 x 600 mm, 120 x 600 mm, 140 x 700 mm, 160 x 800 mm.

In hoofdlijnen kun je voor een standaard 45 graden-model kiezen of als 'special' voor een 30/ 60 graden-model. Zo creëer je exact die sfeer die je voor ogen hebt. Wat de Hongaarse Punt ook een bijzonder aantrekkelijke plankenvloer maakt, is het feit dat vloerverwarming onder deze houten vloer geen enkel probleem is. Belangrijk daarbij is dat je een geschikte vloer kiest en dat deze op de juiste wijze gelegd wordt. 

 

Dat komt erg precies dus en vraagt om de jarenlange kennis en ervaring van onze vakmensen. Zij staan voor je klaar om jouw vloer snel en vakkundig te leggen.

Onderhoud aan je plankenvloer

Een authentieke plankenvloer vraagt om regelmatig onderhoud. Afhankelijk van de afwerking worden de juiste onderhoudsadviezen aan je meegegeven. Vloeren die geölied of gelakt zijn, moeten elk met geschikte onderhoudsmiddelen behandeld worden om ze te beschermen.

 

In ieder geval is het altijd van belang de vloer regelmatig schoon te maken, om hem zoveel mogelijk stof- en zandvrij te houden. Zwaarbelopen paden die meer te lijden hebben, kunnen meestal ook lokaal bijgewerkt worden d.m.v. het universele 'Wood Protection System' van Vloerenland.

Bij Vloerenland voorzien we je graag van het beste advies. Ook kun je hier op je gemak de verscheidenheid aan houtsoorten en prijzen bekijken.

 

We staan voor je klaar om, onder het genot van een kopje koffie, tekst en uitleg te geven in onze Houten Vloeren en Parket Studio. Je kunt een vloer natuurlijk ook direct online bestellen en snel en vakkundig bij je thuis laten bezorgen!

Houten vloer hongaarse punt

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop