Levensduur pvc vloer

Hoe lang gaat een PVC vloer mee?

Het is lastig te voorspellen hoe lang een PVC vloer mee gaat, maar gemiddeld genomen gaan we uit van 10 tot 25 jaar. De levensduur van een PVC vloer is afhankelijk van de gebruiksintensiteit, het onderhoud en de kwaliteit van de vloer. Hoe beter je PVC vloer is, hoe langer deze meegaat. Zo is PVC met een dikkere toplaag sterker, waardoor het langer mooi blijft bij intensief gebruik. Zeker een ruimte waar veel gelopen wordt, zoals de woonkamer, vraagt om een zwaarder kwaliteit dan een ruimte waar weinig (met schoenen) gelopen wordt, zoals de slaapkamer.

Levensduur van pvc vloeren verlengen 

Hoe lang je PVC vloer meegaat, is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de vloer, maar ook van hoe je zelf met de vloer omgaat. Om krassen te voorkomen, en daarmee de levensduur van de vloer te verlengen, kun je het beste periodiek onderhoud plegen en viltjes en doppen gebruiken onder je stoelpoten of meubels waar wel eens mee geschoven wordt.

 

Met periodiek onderhoud ben je ervan verzekerd dat je vloer veel langer meegaat dan gemiddeld. En een polish aanbrengen op je PVC vloer zorgt ervoor dat deze extra beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Ook de juiste manier van leggen heeft een positief effect op de levensduur. Bij Vloerenland hebben wij een ruim assortiment waardoor we altijd een geschikte PVC vloer voor je hebben. We kunnen je ook precies vertellen hoe je PVC het beste kunt leggen of, als je voor gemak kiest, je het leggen van de vloer uit handen nemen.

 

Advies

Als het je lukt om de vloer te vinden die het beste past bij jouw woonwensen en naadloos aansluit op jouw gezinssituatie, dan heb je het langst plezier van je vloer. De vloerspecialisten van Vloerenland helpen je graag bij het kiezen van de juiste vloer.

 

Heb je nog andere vragen over PVC of vraag je onze adviseurs graag persoonlijk hoe lang een PVC vloer meegaat? Breng dan vrijblijvend een bezoek aan onze showroom!

 
  • hoe lang gaat pvc vloer mee
  • levensduur

Levensduur van een pvc vloer