PVC vloeren en honden

PVC vloer en honden

Een PVC vloer en honden: gaat dat goed samen?

Je hebt een hond die lekker speels is en je zou graag een nieuwe vloer in je woning leggen, het liefst een PVC vloer. Is dat een combinatie die succesvol kan zijn of vraagt dit om problemen? Wij leggen je hieronder graag uit waarom je met een gerust hart een PVC vloer kunt kiezen als je honden hebt.

Een krasbestendige vloer

De nagels van honden die krassen veroorzaken, daar denk je waarschijnlijk als eerste aan als je je afvraagt of een PVC vloer en honden een goede combinatie is. Een PVC vloer heeft een slijtvaste toplaag die krasbestendig is en is daarnaast in sommige gevallen nog afgewerkt met een extra beschermlaag. Kies bij voorkeur de zwaarst mogelijke kwaliteit PVC, die is het best bestand tegen hondennagels. Eventuele kleine krasjes of oneffenheden in de toplaag zijn gemakkelijk weg te werken met een speciale PVC-polish.

Een waterbestendige vloer

Je hond die nat van buiten naar binnen komt gerend, zich eens even rustig uitschudt en vervolgens per ongeluk zijn drinkbak omver loopt, het is bij een PVC vloer geen enkel probleem. PVC is 100% waterbestendig.

Een schone vloer

Het grote voordeel van een PVC vloer is dat hij gemakkelijk schoon te houden is. Even stofzuigen en dweilen en hij ziet er weer fris uit. De vloer is vlak afgewerkt, waardoor vuil en bacteriën geen kans krijgen om te nestelen en een PVC vloer werkt antibacterieel en vuilafstotend. Bovendien wordt een PVC vloer naadloos gelegd, waardoor er ook geen vuil in de naden kan ophopen. Hondenharen en vieze hondenpoten zijn voor een PVC vloer dus geen enkel probleem.

Een (te) warme vloer

Nog even iets belangrijks: als je kiest voor vloerverwarming, vergeet dan niet een plek op de verdieping te creëren die koel blijft! Laat ergens de vloerverwarming weg zodat je huisdier altijd een koel plekje heeft om te liggen als hij daar behoefte aan heeft.

 

Voor honden is een PVC vloer net zo comfortabel als hij voor ons is. Doordat PVC de temperatuur van de ruimte aanneemt, voelt het aangenaam warm aan je voeten aan. En omdat PVC een dunne vloer is, laat het de warmte van eventuele vloerverwarming heel goed door.

 
PVC vloer leggen

Een anti-slip vloer

Natuurlijk wil je niet dat je enthousiaste viervoeter bij binnenkomst direct uitglijdt! Bij een PVC vloer met anti-slip afwerking hoef je je hier geen zorgen over te maken! Kies een zo stroef mogelijke vloer om blessures door uitglijden te voorkomen. Helaas komen dit soort blessures met enige regelmaat voor als er geen rekening wordt gehouden met de gladheid van de vloer.

Een veilige vloer

Wanneer je voor PVC met een keurmerk kiest, kun je er zeker van zijn dat er geen schadelijke stoffen in zitten en kun je je hond hier met een gerust hart op laten spelen en slapen.

Advies van de specialist

Wil je meer weten over bepaalde vloeren in combinatie met huisdieren? Wij vertellen er graag meer over. Bezoek ons Experience Center XXL om de beste vloer met huisdieren te bekijken en vraag advies aan onze experts. Je kan ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen over pvc vloeren.

  • pvc vloer
  • honden
  • huisdieren

welke soort pvc vloer