Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Ondervloer pvc vloer

Ondervloer PVC

Ondervloer PVC: noodzakelijk of niet?

Zie je als een berg op tegen het leggen van jouw nieuwe PVC vloer, omdat je bang bent dat je oude vloer er eerst helemaal uit moet? Dat is niet altijd nodig. Het zou je heel wat tijd, geld en moeite besparen! Lees daarom eerst onderstaande informatie over een ondervloer bij PVC door, voordat je al gaat breken.

Is een extra ondervloer bij pvc vloeren mogelijk en nodig?

Bij een PVC vloer is het belangrijk dat de ondervloer perfect egaal is. Hoe egaler de vloer, hoe mooier het eindresultaat. Bij klik PVC of een zwevende PVC vloer kunnen lichte oneffenheden opgevangen worden door een geschikte ondervloer. Ga je de PVC vloer verlijmen, dan is die optie er niet. Een extra ondervloer is dan niet mogelijk, waardoor egaliseren van de bestaande vloer bij lijm pvc noodzakelijk is.

 

Mag je huidige vloer blijven liggen?

Ligt er op dit moment nog een vloer in de ruimte? Dan dien je eerst na te gaan of deze kan blijven liggen. Klik PVC kun je in de meeste gevallen gewoon over de bestaande vloer leggen, omdat hier nog een extra ondervloer onder komt. Tegels kunnen blijven liggen als ze goed vastzitten, vlak liggen en niet verzakt zijn door lokale scheuren. Bij het verlijmen van een PVC vloer kan vloerbedekking zoals laminaat, vinyl of tapijt niet blijven liggen. Ook tegels dien je te egaliseren voordat je de nieuwe PVC vloer gaat verlijmen.

 

In het geval van een houten balkenvloer ga je na of de vloerdelen tussen de draagbalken vlak en stabiel zijn. Je zou eerst spaanplaten aan kunnen brengen voor stabiliteit en een egale vloer. Bij een betonnen vloer moet je egaliseren als er oneffenheden zijn en je voor plak PVC gaat, anders zie je dat door het PVC heen. Een betonnen ondervloer hoef je bij klik PVC alleen te egaliseren als het om grove oneffenheden gaat. Bij plak PVC is het dus veel belangrijker dat de ondervloer egaal is.

Zijn er andere aanpassingen nodig?

Een groot voordeel van PVC is dat het zo dun is dat je deuren geen of slecht een kleine aanpassing nodig hebben als je PVC over je bestaande ondervloer plaatst. Verwijder je eerst de oude vloer? Dan hoef je je deuren waarschijnlijk helemaal niet aan te passen.

 

In het geval van een houten balkenvloer ga je na of de vloerdelen tussen de draagbalken vlak en stabiel zijn. Je zou eerst Ben je er nog niet helemaal zeker van of een extra ondervloer bij jouw PVC vloer nodig is en of je huidige vloer mag blijven liggen? Vraag dan gerust telefonisch advies aan onze teamleden, of bezoek ons Experience Center XXL in Beek en Donk.

  • pvc vloer
  • ondervloer
  • bestaande vloer

PVC vloer op geegaliseerde vloer