Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Waterbestendig laminaat

Waterbestendig laminaat: werkt dat echt?

Vind je laminaat zo mooi dat je het het liefst overal in je huis zou leggen? Dan zul je blij zijn om te horen dat dat gewoon kan! Waterbestendig laminaat kun je namelijk probleemloos in alle ruimtes van je woning leggen, ook in de keuken en badkamer! Misschien ben je nog wat huiverig om het te proberen, maar wij leggen je uit waarom je dat toch met een gerust hart kunt doen.

 

 

Hoe kan laminaat waterbestendig zijn?

Waterbestendig laminaat mag het label ‘waterbestendig’ krijgen door innovatieve technieken. Door het laminaat te voorzien van een toplaag die doorloopt in het klik-systeem onstaan waterafstotende eigenschappen en kan er geen water in het laminaat dringen. En de groeven dan? De coating zit tot in de groeven, waardoor je echt niet bang hoeft te zijn voor vochtproblemen. Dankzij geavanceerde technologieën maakt water geen schijn van kans meer en is het laminaat volledig beschermd tegen vocht. Waterbestendig laminaat is 100% watervast, op een haar na waterproof en 24/7 geschikt in vochtige ruimtes.

 

Het geheim van waterbestendig laminaat zit hem dus in het type plank, in vaktermen heet dit ‘pressed bevel’. Maar ook de samenstelling van de plank, de hoeveelheid grondstoffen en lijmstoffen en de opgebouwde hitte en persdruk bij de productie van de plank. De klik is mede waterdicht omdat de toplaag doorloopt in de klik. Zonder deze speciale constuctie is het geen waterbestendig laminaat meer maar gewoon laminaat. Wil je enkel in bijvoorbeeld de slaapkamers laminaat leggen, dan hoeft dat niet persr waterbestendig te zijn, maar vind je het mooi om het door te trekken en in alle ruimtes dezelfde vloer te leggen? Dan is waterbestendig laminaat de oplossing. Dit zorgt voor eenheid in je interieur.

 

Nog een voordeel van waterbestendig laminaat is dat het net zo onderhoudsvriendelijk is als gewoon laminaat en dat stofzuigen en dweilen voldoende is om het laminaat in topconditie te houden. Je kunt zelfs iets natter dweilen dan bij gewoon laminaat, omdat je niet meer bang hoeft te zijn voor waterschade. Zorgeloos leven is het uitgangspunt.

Informatie nodig?

Bekijk het aanbod waterbestendig laminaat van Vloerenland online of in ons Experience Center XXL

  • Laminaat
  • waterbestendig
  • waterproof
  • watervast

Watervast laminaat