Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Houten vloer over tegels en vloerverwarming

Houten vloer over tegels met vloerverwarming leggen

Overweeg je een houten vloer over tegels met vloerverwarming te leggen? Logisch, want onze smaak wil nog wel eens veranderen. Wat je vandaag mooi vindt, vind je over 10 jaar waarschijnlijk heel ouderwets. Dat kan ook bij je interieur gebeuren. Die keuken of die vloer die je vandaag zou kiezen, is waarschijnlijk heel anders dan de keuken of vloer die je 10 jaar geleden koos. Wat nu als je op dit moment een tegelvloer hebt liggen, maar nu eigenlijk niets liever dan een houten vloer wil? Kan dat dan? En wat kan er als er ook nog vloerverwarming onder je tegelvloer ligt? Wat ons betreft gewoon een houten vloer op tegels met vloerverwarming leggen, dus. We vertellen je er graag meer over!

Verlijmen of zwevend leggen?

Een tegelvloer is één normaal gesproken een prima ondervloer om een andere vloer overheen te leggen. Ervan uitgaande dat de tegels schoon zijn en egaal liggen, kun je de houten vloer er simpelweg op verlijmen of zwevend overheen leggen. Voordat er echter geschuurd kan worden, dient de tegelvloer ontvet zijn met St. Marc. Daarnaast moet de tegelvloer 100% in orde zijn, dus de tegels moeten goed vastzitten en er mogen geen scheuren of iets dergelijks zichtbaar zijn. Je kunt testen of de vloer goed vastzit door erop te kloppen. Aan het geluid hoor je welke tegels mogelijk loszitten. Wanneer er sprake is van diepliggende voegen of ongelijke hoogtes kun je de vloer het beste eerst egaliseren met een laagje egaline van zo’n 3 mm.

 

Wanneer de tegelvloer egaal is en je de houten vloer wilt verlijmen, schuren wij deze het liefst de toplaag eerst kapot met een diamantschijf. Hoezo dat dan? Nou, de lijm hecht dan beter. Onze speciale 2 componentenlijm zorgt ervoor dat de massieve houten vloer niet meer van zijn plek komt. Wanneer je bijvoorbeeld lamelparket zwevend wilt leggen, maak dan gebruik van een geschikte ondervloer speciaal geschikt houten vloeren.

 

 

Maar hoe zit het dan als je een houten vloer over tegels met vloerverwarming gaat leggen?

Wanneer je al vloerverwarming hebt dan zijn er 2 opties, vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming. Bij hoofdverwarming en bijverwarming kan in beide gevallen gekozen worden voor zwevend leggen of compleet verlijmen. Bij bijverwarming wordt een ondervloer geplaatst die geschikt is in combinatie met vloerverwarming en vervolgens worden alleen de planken onderling aan elkaar gelijmd of verbonden d.m.v. een klik-verbinding. Niet elke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming, maar een multiplank is hier in het bijzonder voor geschikt.

 

Bij een houten vloer over tegels met vloerverwarming leggen, is het essentieel dat er vloerisolatie of op zijn minst dampfolie in de draagvloer (constructieve vloer) aanwezig is. In de meeste gevallen ligt de vloerverwarming onder de tegelvloer. Het kan echter ook zo zijn dat de vloerverwarming er later door een bedrijf ingefreesd is. Dan moeten de slangen in elk geval diep genoeg liggen. Om tot een goed resultaat te komen, vinden wij het fijn om betrokken te worden bij de keuze voor de manier van leggen, de benodigde materialen en bij de keuze voor een bepaald type houten vloer. Samen beoordelen we of en hoe het mogelijk is om een houten vloer over jouw tegels met vloerverwarming te leggen. Wil je nu al meer informatie over de mogelijkheden?

 

Neem dan gerust contact met ons op of breng onze Experience Center een bezoek!

 

Voor een houten vloer op tegels kun je niet elke typehouten vloer kiezen. Bekijk het volegende blog even, dan heb je snel in de gaten waarom je moet kiezen voor een Multiplank

 

Hier vind je meer informatie over het kopen van een houten vloer

  • houten vloer
  • over tegels en vloerverwarming leggen