Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Houten vloer over bestaande vloer leggen

Houten vloer over bestaande vloer leggen

Houten vloer over bestaande vloer

Wanneer mensen vragen of ze een houten vloer over een bestaande vloer kunnen leggen, willen ze hem vaak over een tegelvloer leggen. Een tegelvloer is natuurlijk het minst gemakkelijk weg te halen, dus het zou heel wat tijd en rompslomp schelen als dat niet nodig is. Gelukkig is het meestal geen enkel probleem om je nieuwe houten vloer over een tegelvloer te leggen, mits je de juiste ondervloer gebruikt

 

Ga je een houten vloer over een bestaande tegelvloer leggen? Zorg dan dat je tegelvloer schoon is, egaal ligt (zonder hoogteverschillen) en dat alle tegels nog goed vast liggen en niet gebroken zijn. Eventuele scheuren in de vloer dienen nader onderzocht te worden en er moet worden uitgesloten dat er doorslag van restvocht via de voegen plaatsvindt.

 

Het kan nodig zijn de tegelvloer eerst te egaliseren voordat je de ondervloer en houten vloer gaat leggen. Heb je vloerverwarming? Wanneer deze als hoofdverwarming dient, kun je de houten vloer verlijmen. Dient hij als bijverwarming? Dan kun je de houten vloer zwevend leggen.

Houten vloer over andere bestaande vloer leggen

Een houten vloer over een tegelvloer leggen, is dus geen probleem. Ligt er echter oude vloerbedekking in de ruimte waar je de houten vloer wilt leggen? Dan raden wij je wel aan om de vloerbedekking eerst in zijn geheel te verwijderen. Heb je een andere bestaande vloer? Overleg dan met onze specialisten wat de mogelijkheden zijn.

 

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Ga je een (houten) vloer over een bestaande vloer leggen, dan is de kans groot dat je aanpassingen zult moeten doen aan deuren en drempels. Omdat je een extra vloer bovenop je bestaande vloer legt, wordt het geheel wat hoger. Je kunt dan kiezen tussen het handhaven van de bestaande drempels, nieuwe drempels plaatsen of alle drempels verwijderen.

Welke vloeren kun je over bestaande vloeren leggen?

In dit blog wordt gesproken over houten vloeren, maar er zijn ook andere soorten vloeren die over een bestaande vloer gelegd kunnen worden. Pvc vloeren, laminaat, vinyl en tapijt zijn ook meestal geschikt om over een bestaande vloer te leggen. Meer informatie over de verschillende soorten vloeren vind je hier: voordelen en nadelen van de verschillende soorten vloeren.

Advies nodig?

Twijfel je of de houten vloer die jij op het oog hebt op jouw huidige vloer gelegd kan worden? Vraag ons dan vrijblijvend om advies. Wij kunnen je ook vertellen hoe je de houten vloer het beste kunt leggen: zwevend of verlijmd. We helpen je graag verder bij Vloerenland omdat wij erkend Parket & Vloerverwarming specialist zijn.

  • houten vloer
  • over
  • bestaande vloer
  • leggen

Houten vloer over bestaande vloer