Houten vloer in Hongaarse punt leggen

Een houten vloer in een Hongaarse punt leggen

Je zou de Hongaarse punt de chique broer van het visgraatmotief kunnen noemen. Het leggen van een Hongaarse punt vraagt namelijk om zoveel kennis en kunde dat je deze houten vloer vroeger alleen in statige huizen en kastelen tegenkwam. De Hongaarse punt kan dan ook met recht een exclusieve vloer genoemd worden!

 

Kun je je houten vloer zelf in een Hongaarse punt leggen?

Het is normaal gesproken goed mogelijk om zelf een houten vloer te leggen, maar een Hongaarse punt is een heel ander verhaal. Dit patroon vraagt om heel wat precisie en maatwerk, waardoor een getraind oog onmisbaar is. Een klein foutje kan al voor heel wat problemen zorgen. Iedere plank moet namelijk op de kop schuin afgesneden worden, en precies zo dat hij op de millimeter perfect aansluit op de volgende plank.

 

Bij een houten vloer in een Hongaarse punt liggen de planken in een hoek van 45 tot 60 graden, afhankelijk van je eigen voorkeur. Met kleinere hoeken laat je kleinere ruimtes groter lijken en met grotere hoeken laat je grotere ruimtes kleiner lijken. Na het leggen van meerdere punten ontstaat er in de houten vloer een zogenaamde sergeantstreep. De Hongaarse punt wordt daarom ook wel eens de sergeantpunt genoemd.

Een Hongaarse punt geschikt voor doe-het-zelver

Mocht je de houten vloer liefst zelf willen leggen, maar vind je het leggen van een Hongaarse punt in een houten uitvoering een iets te gewaagde klus? Overweeg dan een klik-pvc vloer die in een Hongaarse punt verkrijgbaar is. Makkelijk zelf te leggen, want de delen zijn al voor je in de juiste hoek gesneden. Daarnaast heb je met een pvc-vloer alle voordelen van een onderhoudsarme vloer.

Een houten vloer of Hongaarse punt leggen uitbesteden

Wanneer je een houten vloer, of specifiek een Hongaarse punt, wil laten leggen en dit liever niet zelf doet, kun je dit met een gerust hart uitbesteden aan de professionals van Vloerenland. Met vele jaren ervaring zorgen wij ervoor dat je een vloer krijgt om trots op te zijn en waar je dagelijks van geniet! Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie.

  • hongaarse punt
  • houten vloer

Hongaarse punt