Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vinyl vloer schoonmaken tips Vloerenland

Hoe kun je het beste een vinyl vloer schoonmaken?

Met regelmaat je vinyl vloer schoonmaken zorgt ervoor dat je er vele jaren langer plezier van hebt. Maar hoe kun je het beste een vinyl vloer schoonmaken? Vloerenland geeft je graag schoonmaaktips om je vinyl vloer in topconditie te houden. Kom ook gerust langs in ons Experience Center in Beek en Donk voor nog meer tips!

De vele voordelen van een vinyl vloer

Een vinyl vloer schoonmaken is goed te doen. Niet alleen het makkelijk schoonmaken is een voordeel van de vinyl vloer. Er zijn nog vele andere voordelen. De reden dat geluid niet zo hard klinkt op een vinyl vloer is dat contactgeluid wordt gereduceerd. Deze vloer voelt zacht en comfortabel aan voor je voeten, dat maakt blootsvoets rondlopen thuis lekker aangenaam.  Verder is deze vloer makkelijk zelf te leggen en is hij bovendien probleemloos in vochtige ruimtes en over vloerverwarming te gebruiken. Dat maakt vinyl een perfecte vloer voor in de keuken.

Aanpak van een vinyl vloer schoonmaken 

Een vinyl vloer schoonmaken is zeker geen tijdrovende, maar eerder een simpele klus. Daarmee verleng je de levensduur van de vloer. Dat is nog eens luxe, een duurzame vloer die gemakkelijk is in onderhoud. Hoe je dat eenvoudige schoonmaakklusje klaart? Veeg of stofzuig de vloer allereerst goed schoon. Gebruik bij een stofzuiger een zacht opzetstuk en controleer of er geen steentjes of andere grove korrels tussen de wielen van de stofzuiger zitten.

 

Met een sopje van warm water, wat allesreiniger en een mop maak je de vinylvloer vervolgens in een mum van tijd schoon. Spoel de mop wel regelmatig uit, zodat de stukjes vuil in het  water niet over de vloer krassen bij het dweilen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Bij een vinyl vloer schoonmaken is het belangrijk dat je zand en vuil zoveel mogelijk buiten de deur houdt. Gebruik daarom een schoonloopmat bij de deur en gebruik vloerbeschermers onder de poten van je meubilair. Vuil en zand kunnen bij een vinyl vloer schoonmaken krassen en sneetjes in je vloer maken, en dat wil je natuurlijk niet!

 

Vervang de vloerbeschermers als ze vies zijn en verwijder eventuele vlekken op de vloer direct met een zachte doek. Voor hardnekkige vlekken kun je een niet schurend nylon sponsje gebruiken. Op deze manier je vinyl vloer schoonmaken en onderhouden zorgt ervoor dat je vloer langer in topconditie blijft! Kijk hier voor algemene informatie over vloeren.

 
  • vinyl
  • vloer
  • schoonmaken

vinyl vloer schoonmaken