Eiken pvc vloeren

Een eiken pvc vloer: net echt of net niet?

Onze ervaring is: net echt! De ontwikkelingen staan niet stil en het wordt steeds moeilijker om een pvc vloer te onderscheiden van een houten vloer. Pvc met een eiken uitstraling heeft heel veel weg van echt eikenhout, maar dan met de voordelen van een pvc vloer. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat kenmerkt een eiken (pvc) vloer?

De houtsoort eiken staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling. Daardoor sluit een eiken vloer bij veel verschillende interieurstijlen aan. Zowel een modern als een klassiek interieur kun je uitstekend combineren met een eiken vloer. Een echte eikenhouten vloer is in verschillende afwerkingen te verkrijgen, afhankelijk van je smaak en voorkeur. Ook bij een eiken pvc vloer is veel mogelijk. De populairste afwerkingen zijn:

 
  • Geborsteld hout: door de structuur heeft deze vloer een ruwere, drukkere uitstraling met een opvallende houtnerf. Dit zorgt voor een vloer met een eigen karakter.
  • Geschuurd hout: deze vloer is veel rustiger, minder ruw en met een minder aanwezige houtnerf.
  • Verouderd hout: de versleten look geeft de vloer een authentiek karakter, alsof hij er al eeuwenlang ligt.
 

Het pvc heeft daarbij, net als een echte houten vloer, een levensecht reliëf!

 

De voordelen van een eiken pvc vloer

Een echte houten vloer is voor sommige mensen een no go, vanwege de kosten, het onderhoud en de werking. Al ziet een echte eiken vloer er nog zo mooi uit, deze nadelen kunnen zo zwaar wegen dat je liever voor een alternatief kiest. Een eiken pvc vloer is dan de perfecte optie!

 

Pvc is onderhoudsvriendelijk, waterbestendig, sterk en geluiddempend. Een pvc vloer kan zelfs zonder problemen over vloerverwarming gelegd worden, dus dat is extra fijn!

 

Wilde je eigenlijk een visgraatvloer maar ben je bang dat dat alleen met echt hout kan? Nee hoor, ook een pvc vloer heb je in een visgraatpatroon. Maar ook andere patronen of een standaard rechte plank zijn mogelijk.

Advies van de expert

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? De adviseurs van Vloerenland kijken graag samen met jou welke eiken (pvc) vloer bij jouw interieur past. Kom langs in ons Experience Center XXL in Beek en Donk om de vele mogelijkheden te bekijken.

  • eiken pvc vloer
  • net echt
  • niet echt

Hongaarse punt