Tapijttegels
Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Onderhoud tapijttegels

Onderhoud van tapijttegels

Onderhoud tapijttegels

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook bij vloerbedekking. Zorg ervoor dat vuil de woning of bedrijf niet binnendringt. Bij de ingang wel te verstaan... Maak gebruik van een schoonloopmat of deurmat met een flinke afmeting. Laat deze niet "verzadigen", want dan kunnen ze geen vuil meer opnemen. Reinig ze op tijd, zo voorkom je vervuiling elders in de woning of bedrijf. En wat schoon is hoeft niet gereinigd te worden. Daarnaast is regelmatig stofzuigen een vanzelfsprekendheid. 

 

Onderhoud 

Stofzuigen

Afhankelijk van de gezinssamenstelling, leefgewoonten, locatie, type stofzuiger en dergelijke, dien je de frequentie aan te passen. Enkele malen per week is dan normaal en bij intensief gebruik dien je de frequentie verder op te voeren.

Periodieke reiniging

Bij aanvuiling van vloerbedekking kun je een "natte" of "droge" reiniging overwegen. Overweeg een totaalreiniging pas als het niet anders kan. Plaatselijke reinigen geniet de voorkeur, dus liefst op periodieke basis reinigen bij de ingangen (vuilbronnen).

Onder "droge" reiniging wordt verstaan een poederreiniging, waarmee je plaatselijk en totaal kunt reinigen en die je ook bij vlekverwijdering in kunt zetten.

Bij intensievere vervuiling kun je "nat" reinigen of reiniging met koolzuur overwegen. Laat dit trouwens over aan gespecialiseerde bedrijven, maar volg altijd de reinigingsadviezen van de tapijt(tegel) fabrikant. 

Vloerenland advies

WIj adviseren stofzuigers en reinigingsapparatuur van het merk Sebo in het bijzonder het type X4 of de Sebo Felix Premium. Deze machine heeft een mechanisch aangedreven borstel, is wendbaar, niet te zwaar, gaat jarenlang mee en is geschikt voor huishoudelijk gebruik en bedrijven.

Daarnaast kies je voor een veilige poederreiniging met de Sebo DUO machine en dit heeft de voorkeur boven een natte reiniging. Geschikt voor plaatselijke en totaalreiniging. Het Sebo DUO P poeder laat tevens een beschermlaag achter op de vezels, welke beschermd tegen snellere aanvuiling. Wat namelijk een veelgehoorde klacht is bij natte reiniging.

Borstelstofzuiger

Een goede (borstel) stofzuiger is geen overbodige luxe, hiermee verwijder je grondig vuil en zand, dat samen met vocht weer vlekken veroorzaakt. Daarnaast voorkom je dat de tapijtvezels beschadigd raken, door achtergebleven zand dat schuurt in je vloerbedekking en door regelmatig met een borstelstofzuiger te werken zal deze langer mooi blijven.

 

 

Video over onderhoud van tapijt en tapijttegels

 

 

 

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop