Tapijttegels
Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Tapijttegels en gezondheid Anti-allergische vloeren

Tapijttegels en gezondheid

 Luchtkwaliteit

Door de verbeterde isolatie in gebouwen is de luchtverversing vaak sterk afgenomen, waardoor de concentratie aan vuile lucht sterk toeneemt. Het in de lucht aanwezige stof en vuil kan leiden tot problemen aan neus en luchtwegen. Schimmels in de lucht hebben ook een negatieve invloed op de mens, maar deze zijn te bestrijden door regelmatig te reinigen. 

In tegenstelling tot harde vloeren zweeft er minder stof in ruimtes waar zachte vloerenbedekking ligt.  Ook hebben tapijttegels een uiterst lage uitstoot van vluchtige stoffen en voldoen onze tapijttegels aan de strengste eisen. Lees meer over de voordelen van tapijttegels.

Tapijttegels thuis

 

Allergieën en Astma

Schone lucht is belangrijk voor mens en dier. We brengen veel tijd binnenshuis door en tapijt kan hier een positieve bijdrage leveren.

Uit onderzoek door de DAAB, de Duitse Allergie en Astmabond is in 2005 al gebleken dat tapijt(tegels) het gehalte stofdeeltjes in de lucht aanmerkelijk verlaagt. Tapijt(tegels) filteren de lucht als het ware en ronddwarrelend stof wordt tot 50% verminderd.

Allergenen en stof blijven achter in de vloerbedekking en door regelmatig stofzuigen, liefst met een borstelstofzuiger, is tapijt niet minder hygiënisch dan harde vloeren.

Allergieën en astma ontstaan of verergeren door een samenloop van omstandigheden en tapijt kan hier niet de oorzaak van zijn. Goed onderhoud is een must, maar dat geldt voor alle vloeren.

Huismijt

Dit microscopisch kleine beestje (0,3 mm) zit voornamelijk in beddegoed en leeft van menselijke huidsschilfers. Klachten die door huismijt ontstaan zijn allergische reacties als eczeem en astmatische problemen. 25 °C en 55 - 80 % luchtvochtigheid zijn ideaal voor huismijt. 

Tapijt is geen voedingsbodem voor huismijt. Door regelmatig te stofzuigen en niet op blote voeten te lopen beperk je de voedingsbodem van huismijt. Ventileer na het slapen de ruimte en ventileer het bed door lakens, dekens en dekbedden elders te laten luchten. Huismijt heeft een hekel aan droogte en koude.

Test bij twijfel het tapijt op huismijt met een (apothekers)test en reinig deze indien nodig met een speciaal schoonmaakmiddel tegen huismijt. Reinig in elk geval regelmatig het (stofvrije) beddengoed en de slaapkleding.

Veiligheid en letsel

Voor bedrijven moet het risico van uitglijden tot een minimum beperkt worden. Het kan een risicofactor zijn in gebieden met veel verkeer, hotels, winkels, restaurants, luchthavens, etc. Door gebruik van tapijttegels neemt dit risico af, wat zeer belangrijk is, want door de toenemende vergrijzing zal het aantal gevallen wellicht stijgen.

 

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop