Tapijttegels
Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Soorten tapijttegels

Soorten tapijttegels

Tapijttegels worden aangeboden in verschillende soorten en verschillen qua kleur en structuur. Hierdoor is het aanbod oneindig en verandert deze met de woonmode door de jaren heen. De structuur wordt bepaald door de poolzetting, het garentype, pooldikte, lengte, stugheid, zachtheid en dergelijke. Hieronder vind je de belangrijkste tapijttegel soorten: 

Bouclé

Wordt ook wel "loop-pile" of "lussenpool" genoemd. Het poolmateriaal wordt dan in lussen op het gronddoek getuft. De poolrijen kunnen onderling verspringen (zig-zag), anders is er sprake van een "lijn bouclé". Daarnaast kan de hoogte van de lussen onderling variëren. 

Moquette

Deze "cut-pile" of "gesneden pool", is eigenlijk een luspool die tijdens de productie aan de bovenzijde wordt doorgesneden. Er is tevens sprake van een dichtere poolzetting, de garens moeten elkaar namelijk onderling kunnen ondersteunen (sterkte en uitstraling). 

Frisé

Getwiste garens worden in elkaar gedraaid (twijnen) en daarna aan de  bovenzijde doorgesneden. De zetting is minder dicht (dan bij een moquette), hierdoor ontstaat de typische uitstraling. 

Saxony

Saxony is eigenlijk een frisé, iets langer en met een rijkere uitstraling. Een shag is er in: shag en semi-shag. Shaggy's hebben langere polen dan een saxony en een minder dichte zetting, waardoor de polen omvallen en een jong en speels beeld ontstaat.

Alle merken

Wij hebben naast bovenstaande structuren ook sisaltegels, cocostegels, trendy maïstegels en biezentegels. Verder hebben wij alle bekende merken in huis, zoals Heuga tapijttegels in de volksmond ook wel haartegel, Heugafelt, Heugafeld, Heugavelt, of Heugaveld genaamd. Desso, Desso lita, Dessolita, Domo, Modulyss, Balta, Esco, Esco lita, Escolita, Tretford Interland, Tretford Ever en Tretford Interlife tapijttegels.

Sfeerfoto tapijttegels

NIEUW! Heuga Interlay ondervloer

Problemen (voorkomen) met de buren? Lees dan snel verder! De speciaal ontworpen ondervloer Interlay van Heuga zijn 50 x 50 cm. Deze vloertegels verhogen het comfort, egaliseren de ondervloer en zorgen tevens voor een flinke geluidsreductie en je verlengt de levensduur van je tapijttegels. Ook bij een tegelvloer met gapende cementvoeg kun je tapijttegels zonder probleem leggen met Interlay... wat dan weer aanzienlijk scheelt in de kosten. 

Voordelen van Interlay 

Minder contactgeluiden tot -4dB contactgeluidsreductie. Je verbetert de akoestiek in de ruimte als je Interlay van Heuga gebruikt. Ook ideaal voor appartementen en bovenwoningen, flats, ed. Voor meer informatie, bel je met de klantenservice.

Heuga Tactiles

Wij raden je aan om Interlay van Heuga/ Interface te gebruiken in combinatie met Tactiles. Je plaatst eerst de Interlay ondervloer en aansluitend de tapijttegels van jouw keuze!

 

 

Erkend dealer

Heuga, Desso, Tretford, Interface, Modulyss, Interfloor, Dersimo, Balta en Domo

Op zoek naar deze merken liever restpartijen tapijttegels? Bezoek de webshop voor actuele aanbiedingen.

Sfeerfoto tapijttegels

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop