Houten Vloeren
Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Parketvloer

Parketvloer

Parketvloer

Er bestaan meerdere soorten parket. Parket is een verzamelnaam en grofweg in 2 soorten in te delen: massief parket met een dikte van minimaal 6 mm; deze worden na het leggen geolied of gelakt.

En er is lamelparket. De toplaag bestaat dan meestal uit eiken, de onderlaag uit multiplex en deze kan afgewerkt worden door af te lakken, te oliën of te hardwaxen.

De bekendste parketvloeren zijn de visgraat-, tapis- en bourgogne vloeren. Bij een visgraatvloer worden de planken in een visgraatpatroon gelegd, met als variant de Hongaarse punt. Ook Weense punt, elleboog, dubbele elleboog en blokmotieven behoren tot de mogelijkheden.

Bij tapis vloeren, in het Frans 'tapijt', wordt eerst een (vaste spaanplaat of) eiken mozaïek ondervloer verlijmd op de bestaande vloer.

Daarna worden houten latjes met een dikte van 9 of 6,3 mm dik in een visgraatmotief erop verlijmd en gespijkerd, vaak in combinatie met band en bies. Tapis is ook geschikt in combinatie met vloerverwarming als er bij installatie voor een mozaïek eiken ondervloer is gekozen. Bourgogne parket wordt op dezelfde wijze gelegd als tapis, maar dan 9 mm dik, zonder mes en groef of vellingkant.

Een parketvloer kan tijdens de fabricage meerdere bewerkingen ondergaan. Schuren, schaven en borstelen, trommelen, maar ook roken, logen en beitsen behoren ook tot de mogelijkheden. Enkele van deze bewerkingen zijn eventueel ook tijdens de montage uit te voeren, maar dan blijft het meestal beperkt tot oliën, hardwaxoliën en lakken.

Parket specialist regio Eindhoven

Vloerenland in Beek en Donk is de parketspeciaalzaak in Eindhoven en omgeving. Wij leveren en leggen allerlei soorten parket, van de bekende merken als Solidfloor, Cabbani, Par-ky en Quick-Step Parquet in verschillende prijsklassen. Bij goed onderhoud heb je jaren langer plezier van je parketvloer.

Begint je parket toch onderhoud te vragen? Ons team parketteurs komt ook graag bij je langs om je parketvloer te schuren en opnieuw af te werken. Je vloer ziet er dan weer uit alsof hij net gelegd is!

Vind jouw parket nabij Helmond

Omdat het leggen van parket kennis vereist, staat ons team parketteurs klaar voor het leggen van je parket. In de regio Helmond, Veghel, Uden, Deurne, Asten, Gemert, Nuenen, Someren, Eindhoven en omgeving zijn wij een bekende vanwege onze jarenlange ervaring. Ga je liever zelf aan de slag? Ook dat is mogelijk. We geven je graag enkele bruikbare tips om tot het beste resultaat te komen.

Je bent van harte welkom in onze Houten Vloeren en Parket Studio nabij Helmond en Eindhoven om ons parket of houten vloeren met eigen ogen te komen bekijken. Ontdek wat bij je past en laat je vrijblijvend adviseren!

Houten vloer visgraat

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop