Mijn winkelwagen
Parketvloer

Parketvloer

Parketvloer

Parket is een bepaald type houten vloer met een specifiek patroon erin. Er bestaan veel verschillende varianten parketvloeren die grofweg in te delen zijn in 2 soorten: massief parket en lamelparket.

Massief parket bestaat uit massieve planken die je nog kunt oliën of lakken. Lamelparket is altijd uit meerdere lagen hout opgebouwd die kruislings op elkaar verlijmd zijn.

Iedere houtsoort heeft weer zijn eigen specifieke kenmerken en uitstraling. Dit type parket kun je als afwerking lakken, oliën of waxen in de kleur of stijl die je wenst.

De3 bekendste parketvloeren zijn de visgraat-, tapis- en bourgogne vloeren. Bij een visgraatvloer worden de planken in een visgraatpatroon gelegd, met als variant de Hongaarse Punt. Een visgraatvloer kun je met lak afwerken of laten stomen, roken, logen of beitsen om een verouderde uitstraling te krijgen.

Tapisvloeren zijn 9 of 6,3 mm dik en worden vaak ook in een visgraatmotief gelegd met een band of bies of juist in hele bijzondere, unieke patronen. Ze zijn ook zeer geschikt als houten vloer op vloerverwarming. Bourgogne parket is (meestal vanwege de stabiliteit) 9 mm dik, zonder mes en groef en kan alleen zonder vellingkant geleverd worden.

Parket specialist omgeving Eindhoven

Vloerenland in Beek en Donk is de parket specialist in Eindhoven en omgeving. Wij leveren en leggen allerlei soorten parket van verschillende merken en in meerdere prijsklassen. Bij goed onderhoud heb je jarenlang plezier van je parketvloer.

Begint je parket toch onderhoud te vragen? Onze vakmensen komen ook graag bij je langs om je parketvloer te schuren en opnieuw af te werken. Je vloer ziet er dan weer uit alsof hij net gelegd is!

Vind jouw parket nabij Helmond

Omdat het leggen van parket een specialistisch karwei is, staan de vakmensen van Vloerenland voor je klaar voor het perfect leggen van je parket. In de regio Helmond en omgeving zijn wij een bekende naam vanwege onze jarenlange ervaring. Ga je liever zelf aan de slag? Ook dat is mogelijk. We geven je graag enkele bruikbare tips om tot het beste resultaat te komen.

Je bent van harte welkom in onze showroom nabij Helmond en Eindhoven het parket met eigen ogen te komen bekijken. Ontdek wat bij je past en laat je vrijblijvend adviseren!

Houten vloer visgraat

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop