Houten Vloeren
Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Lamelparket

Lamelparket

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit 3 of meer lagen, kant-en-klaar of een maatwerk houten vloer die meestal op locatie of tijdens de fabricage wordt afgewerkt d.m.v. beits, hardwaxolie, (onzichtbaar) lakken of olie. De individuele houtlagen en de gebruikte houtsoorten bepalen de eigenschapppen, duurzaamheid en prijsniveaus.

Lamelparket is in meerdere houtsoorten leverbaar, zoals eiken, noten, Afzelia Doussie, Afromosia, Amerikaans Noten, Essen, Jatoba, Kambala, Kersen, Maple, Merbau of Wengé. In verschillende breedtes en diktes. Lamelparket wordt ook wel multiplank of meerlaagsparket genoemd en is een echte houten vloer.

 

VIDEO werkwijze Vloerenland

 

Lamelparket, vloerverwarming en geluidsisolatie

Doordat de houten vloer uit meerdere lagen bestaat, wordt de werking van het hout tegengegaan. Hout blijft altijd ‘werken’, het zet uit en krimpt bij veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Doordat de werking beperkt is, kan lamelparket ook zonder problemen in combinatie met vloerverwarming toegepast worden.

Onze parketteurs hebben de juiste kennis in huis om de houten vloer correct op vloerverwarming en -koeling te installeren.

Lamelparket wordt ook wel los (zwevend) gelegd op een ondervloer, het wordt dan niet verlijmd. Dat is minder definitief, blijft verhuisbaar en wordt toegepast als de verhuurder het verplicht stelt of als er aan 10dB normen voor appartementen voldaan moet worden. De juiste ondervloer zorgt ervoor dat de warmte-, geluids- en vochtisolatie optimaal is.

Let wel, er is een groot verschil tussen geluidsreductie in de ruimte en geluidsisolatie richting de buren ;) .

 
Quickstep houten vloer

 

De service van Vloerenland

Vloerenland is jouw leverancier voor lamelparket. Wij verkopen verschillende merken en prijsklassen. Ook het leggen van de vloer kunnen wij voor je verzorgen. Bij een gemiddeld oppervlak kunnen we dat al in een dag doen.

Is je lamelparket al enkele jaren oud? Wij komen het graag opknappen om hem er weer als nieuw uit te laten zien en langer mee te laten gaan. Laat het schuren altijd over aan een vakman, zodat er vakkundig geschuurd wordt. Je kunt een vloer meestal vaker schuren, afhankelijk van de dikte van de toplaag.

Kom vrijblijvend langs voor meer informatie of bel ons wanneer je vragen hebt.

Houten vloeren Lamelparket

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop