Mijn winkelwagen
Lamelparket

Lamelparket

Lamelparket

Lamelparket is een kant-en-klare parketvloer die uit 3 lagen hout bestaat. Een toplaag is op 2 kruislings verlijmde lagen hout gelijmd, wat het totaal zo’n 10-15 mm dik maakt. Hoe dikker de toplaag, hoe langer de vloer meegaat.

Lamelparket is in meerdere houtsoorten leverbaar, zoals eiken, noten, afzelia en kambala, in verschillende breedtes en diktes en kan naar wens afgewerkt worden met lak of olie. Het type hout bepaalt de kwaliteit van de vloer. Lamelparket wordt ook wel multiplank of meerlaagsparket genoemd en is een echte houten vloer.

 

Lamelparket, vloerverwarming en geluidsisolatie

Doordat de houten vloer uit meerdere lagen bestaat, wordt de werking van het hout tegengegaan. Hout blijft altijd ‘werken’, het zet uit en krimpt bij veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Doordat de werking minimaal is, kan lamelparket ook goed in combinatie met vloerverwarming toegepast worden.

Onze vakmensen hebben de juiste kennis in huis om de houten vloer correct op vloerverwarming te installeren. Lamelparket wordt vaak zwevend gelegd op een ondervloer, het wordt niet gelijmd. Dat is erg voordelig

omdat je de vloer zo altijd weer eenvoudig weg kunt halen of mee kunt nemen als je gaat verhuizen. Doordat de vloer zwevend gelegd wordt, kun je wel meer geluidsoverlast ervaren. Een speciale tussenvloer van 2-3 mm zorgt ervoor dat de warmte-, geluids- en vochtisolatie optimaal is.

Bij een appartement is het juist handig als een tussenvloer de verbinding met de ondervloer ontbreekt, zodat geluiden naar de buren geremd worden. 

Quickstep houten vloer

 

De service van Vloerenland

Vloerenland is jouw leverancier voor lamelparket. Wij verkopen verschillende merken en prijsklassen. Ook het leggen van de vloer kunnen wij voor je verzorgen. Bij een gemiddeld oppervlak kunnen we dat al in een dag doen. Je hoeft de kamer vaak niet compleet te ontruimen.

Is je lamelparket al enkele jaren oud? Wij komen het graag voor je schuren om hem er weer als nieuw uit te laten zien en langer mee te laten gaan. Laat het schuren altijd over aan een vakman zodat er egaal geschuurd wordt en niet te veel van de toplaag verwijderd wordt. Je kunt je vloer vaker schuren, afhankelijk van de dikte van de toplaag.

Kom vrijblijvend langs voor meer informatie of bel ons wanneer je vragen hebt.

Laminaat showroom

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop