Mijn winkelwagen
Hollandsche vloeren

Onderhoud houten vloer

Houten vloer onderhoud

Wat voor vloer je ook hebt, na jaren van intensief gebruik zul je altijd gebruikerssporen zien, zoals krassen of deukjes. Het is daarom belangrijk je vloer regelmatig en goed te onderhouden, om zijn levensduur te verlengen. Hoe kun je het beste onderhoud aan je houten vloer plegen? We zetten graag enkele tips voor houten vloer onderhoud voor je op een rijtje:

Voeten vegen

Zorg ervoor dat iedereen die binnenkomt altijd zijn voeten goed veegt. Leg zowel binnen als buiten een schoonloopmat bij de deur, houd de mat schoon zodat deze vuil kan blijven opnemen. Daarmee houd je een groot gedeelte van zand, steentjes en ander vuil vast, waardoor je niet met vieze schoenen de vloer betreedt. Klop de deurmat regelmatig uit en reinig hem als hij verzadigd is.

Houten vloer schoonmaken / reinigen

Een houten vloer of parket regelmatig schoonhouden. Gebruik regelmatig een stofzuiger (met een speciale stofzuigermond voor houten vloeren) en verwijder zo ronddwarrelend vuil zoals zand en stof. Afhankelijk van het gebruik, dien je de houten vloer (wekelijks) schoon te maken met een vochtige doek in combinatie met een geschikte vloerreiniger. Gebruik bij voorkeur de onderhoudsproducten uit het Vloerenland Wood Protection Systeem. Voor wekelijks gebruik adviseren wij Clean & Wax-iT dat speciaal voor olie en hardwaxolie gedragen vloeren bedoeld is. Wring je dweil goed uit zodat de vloer niet te nat wordt of dat er te veel vocht achterblijft en volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Vloer oliën en hardwaxen

Het verdient de voorkeur dat de houten vloer of parket 2-4 x per jaar een periodieke onderhoudsbeurt krijgt. Reinig de vloer eerst met de Vloerenland Power Cleaner en voedt het hout aansluitend met onze Wood Conditioner. Als je vlekken lokaal wilt behandelen, gebruik dan staalwol met Wood Conditioner of hardwaxolie op kleur. Het opknappen van een houten vloer kan handmatig uitgevoerd worden maar periodiek onderhoud kan het beste machinaal uitgevoerd worden voor het beste resultaat.

Wood Protection System van Vloerenland

Ook op gebied van onderhoud willen we graag het verschil maken. Vandaar dat Vloerenland haar eigen onderhoudssysteem heeft ontwikkeld. De onderhoudsproducten zijn in onze winkel af te halen en online te bestellen in onze webshop. We advseren Lecol onderhoudsproducten voor gelakte houten vloeren en parket. Ons eigen onderhoudssysteem is ontwikkeld voor olie en hardwaxolie behandelde vloeren. We bieden Clean & Wax-it aan voor dagelijks onderhoud. Daarnaast adviseren wij De Power Cleaner in combinatie met de Wood Conditioner aan voor periodiek onderhoud, 2-4 maal per jaar. Ook voor White Wash behandelde vloeren hebben wij een speciale versie ontwikkeld voor de Wood Conditioner, de Wood Conditioner White Wash en de Wood Conditioner Naturel voor de overige vloeren. We bieden ook kant en klare pakketten aan met en zonder digitale Hygrmeter van het merk Stadler én met flinke kortingen.

Onderhoudspakketten:

  • Wood Conditioner Naturel LARGE
  • Wood Conditioner White Wash LARGE
  • Wood Conditioner Naturel XL
  • Wood Conditioner White Wash XL

Als je jarenlang plezier hebt gehad van je vloer kan het tijd worden voor groot onderhoud, dan moet er geschuurd worden en zal ook het onderhoudproduct, olie of hardwax machinaal aangebracht worden om een mooi eindresultaat te krijgen.

Onderhoudstips

Verwijder vlekken direct

Verwijder vlekken altijd meteen zodra je ze ontdekt. We geven je graag tips over handige schoonmaakmiddelen voor het verwijderen van vlekken.

Voorkom krassen van meubilair

Bescherm je vloer door poten van stoelen en dergelijke te voorzien van bijvoorbeeld beschermende stukjes vilt. Probeer meubilair altijd te tillen in plaats van te schuiven. 

Let op met plantenbakken

Plaats bloempotten die aan de onderkant open zijn niet direct op de vloer maar zet ze op een schaaltje, zodat het vocht geen kringen op je houten vloer kan veroorzaken.

Vragen over onderhoud

Heb je specifiekere vragen over het juiste onderhoud voor je houten vloer of het reinigen ervan, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ook ben je van harte welkom in onze showroom om je onder het genot van een kopje koffie uitgebreid te laten adviseren over het onderhoud van jouw houten vloer of parket.

We helpen je draag jouw droomvloer te realiseren én behouden! Naast deze tips is het ook verstandig om je vloer af en toe te oliën

Houten vloer onderhouden

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop