Mijn winkelwagen
Vloer oliën of hardwaxen

Houten vloer oliën en hardwaxen

Houten vloer oliën

Als er geschuurd is dienen de open (geschuurde) poriën gedicht te worden. Dat kun je doen door vloerolie te gebruiken en deze trekt dan in deze poriën. Als de vloer verzadigd is wordt deze waterafstotend. Vaak wordt er aan de olie nog een was toegevoegd om de vloer nog beter kras-, vuil- en waterafstotend te maken.

Door je houten vloer regelmatig te onderhouden gaat deze veel langer mee. De vloer heeft in combinatie met olie een matte en hele natuurlijke uitstraling.

Er is 1 en 2 componenten olie verkrijgbaar. Na het aanbrengen dient 1 componenten olie tot 48 uur te drogen en de 2 componenten variant is al binnen 24 uur te betreden. Een vloer met 2 componenten olie is duurzamer maar wordt vaak minder mooi gevonden. Bij evt. vlekken, deze licht opschuren met staalwol en lokaal bijwerken met onderhoudsolie. 

Voordelen

Als de vloer goed geolied is en er gebeurt toch een ongelukje dan is deze bestand tegen vocht en sterke zuren als urine, wijn, transpirerende huisdieren, etc. Je kunt weer een jaar zorgelos genieten van je houten vloer. 

Vloer hardwaxen

Bij hardwaxen worden de open (geschuurde) poriën goed opgevuld met wax, nog beter zelfs dan bij olie. De vloer trekt dan minder vuil aan en is makkelijker te reinigen.

In tegenstelling tot olie brengt hardwax een beschermlaag aan en het geeft een satijnglans aan de vloer. Het is belangrijk dat hardwax goed aangebracht wordt, niet te weinig en niet te veel om vocht- en vuilproblemen of vette strepen te voorkomen.

Bij evt. vlekken en krassen, deze licht opschuren met staalwol en lokaal bijwerken met hardwax onderhoudsolie.

Voordelen

Nadat de vloer behandeld is dan is deze nog beter (dan houten vloer in olie) bestand tegen vocht en sterke zuren als urine, wijn, transpirerende huisdieren, etc. 

Vloer lakken

De laksoorten worden steeds beter en als we aan lakken denken, dan denken we al gauw aan glanzende vloeren, maar dat behoort tot het verleden, wij hebben vloeren die gelakt zijn die supermat zijn. Een gelakte vloer is makkelijker in onderhoud.

 

Geschuurde vloer

De voordelen van een houten vloer oliën

  •  Je vloer krijgt een hele natuurlijke uitstraling
  •  Er is keuze uit veel verschillende kleuren
  •  Beschadigingen kunnen meteen bijgewerkt worden
  •  Je hebt keuze uit 1 of 2 componenten olie
  •  Het is voordeliger dan lakken

Een nadeel van een houten vloer oliën is dat je speciale water- en vuilafstotende zeep nodig hebt om hem schoon te houden. 

De voordelen van een houten vloer hardwaxen

  •  Je vloer krijgt een zijdeglans
  •  Beter bestand tegen slijtage en krassen t.o.v. olie
  •  Houten vloer met hardwax is vuil- en waterafstotender dan met olie
  •  Beschadigingen kunnen lokaal bijgewerkt worden
  •  Optimaal bestand tegen vocht en zuren

Witte / grijze houten vloer

Zoals we hiervoor al vertelden, kun je een houten vloer oliën in verschillende kleurtinten. Een populaire variant olie voor je houten vloer is white wash.

Deze olie dekt het hout totdat je bijna een witte of wit-grijze houten vloer hebt. De houtkleur is bijna of helemaal weg maar soms blijven de nerven nog wel zichtbaar. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid wit (kalk) pigment in de kleur en de houtsoort. Vooral eiken en grenen lenen zich goed voor white wash. De houten vloer kun je heel licht of juist dekkend behandelen.

Ook een wit-grijze of witte houten vloer moet je goed onderhouden om de kleur jarenlang mooi te houden. Ontdek jouw stijl houten vloer, van donker tot white wash!

In de showroom van Vloerenland kun je een houten vloer met white wash uitstraling, evenals vele andere houten vloeren, op je gemak bekijken.

Ontdek zelf welk type vloer bij jou past en laat je uitgebreid adviseren door onze experts. Je kunt ook nu al online onze Woonstijltest doen. Door het beantwoorden van enkele eenvoudige vragen ontdek je snel de stijl die het beste bij jouw wensen aansluit.

Met de uitslag van deze test kun je vervolgens bij ons in de winkel de vloeren bekijken die hierbij passen of een afspraak maken met onze woonstylist. Ga met ons mee op reis en ontdek de perfecte vloer voor jouw gezinssamenstelling.

Of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en antwoorden op al je prangende vragen!

Naast je vloer oliën of hardwaxen geven wij je graag nog een aantal handige tips om je vloer beter te onderhouden.

 

Behandelde houten vloer

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop