Houten Vloeren
Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Vloer oliën of hardwaxen

Olie, hardwaxolie of lak voor houten vloeren

Houten vloer/ parket met olie

Als een nieuwe houten vloer of parket nog niet behandeld is dienen de open (geschuurde) poriën gedicht te worden. Dat kun je doen met een filmvormende vloerafwerking, in de vorm van was, olie, hardwaxolie of lak. Als de vloer verzadigd is wordt deze vuil- en vochtafstotend en verbetert het slijtgedrag. Als er aan de olie, hars en was toegevoegd wordt om de vloer nog beter kras-, vuil- en waterafstotend te maken, dan is er sprake van hardwaxolie.

Door een houten vloer regelmatig te onderhouden, gaat deze veel langer mee. De vloer heeft in combinatie met olie of hardwaxolie een mattere en natuurlijke uitstraling. Heel trendy: een onbehandelde vloer, in combinatie met een 'invisible' of onzichtbare lak, waardoor je een onbehandelde look ofwel 'unfinished  look' kunt bereiken.

Olie, hardwaxolie en lak zijn verkrijgbaar in 1 of 2 componenten. De droogtijd bij de 2 componenten variant is korter en de afwerking duurzamer. Bij oliegedragen vloerafwerkingen kunnen eventuele krassen en vlekken, licht opgeschuurd worden met staalwol en dan lokaal bijgewerkt worden met onderhoudsolie. 

Voordelen

Als de vloer met een oliegedragen vloerafwerking goed beschermd is en er gebeurt toch een ongelukje, dan is deze beter bestand tegen vocht en sterke zuren als urine, wijn, transpirerende huisdieren, etc. Je kunt ze totaalreinigen maar ook tussendoor lokaal reinigen op de zwaarbelopen stukken.

Houten vloer/ parket en hardwaxolie

Mits goed onderhouden trekt een houten vloer in combinatie met hardewaxolie minder vuil aan en is deze makkelijker te reinigen door de filmvormende vloerafwerking.

In tegenstelling tot olie brengt hardwaxolie een taaiere beschermlaag aan en het geeft een satijnglans aan de vloer. Het is belangrijk dat hardwaxolie goed aangebracht wordt; niet te weinig en niet te veel om vocht- en vuilproblemen of vette strepen te voorkomen.

Voordeel

Na de vloer behandeld te hebben is deze nog beter (dan een houten vloer in olie) bestand tegen vocht en sterke zuren als urine, wijn, transpirerende huisdieren, etc. 

Houten vloer/ parket lakken

De kwaliteit van een met 1 of 2 componenten lak behandelde vloer wordt steeds beter. Als we aan lakken denken, dan denken we al gauw aan glanzende vloeren, maar dat behoort tot het verleden. Wij hebben vloeren die gelakt en supermat zijn. Sinds kort, heel trendy,  is er  'invisible' ofwel onzichtbare lak waarmee een 'unfinished' (onbehandelde) look bereikt kan worden. Een gelakte vloer is gemiddeld makkelijker in onderhoud en ideaal voor gezinnen die periodiek onderhoud, zoals bij oliegedragen vloerafwerkingen, niet zien zitten.

 

Geschuurde vloer

De voordelen van een houten vloer met hardwaxolie

 •  Natuurlijke matte uitstraling
 •  Keuze uit veel verschillende kleuren
 •  Beschadigingen kunnen lokaal bijgewerkt worden
 •  Keuze uit 1 of 2 componenten
 •  Voordeliger dan lak

De voordelen van een houten vloer met lak

 •  Mat, zijdeglans, glanzend of een onbehandelde look
 •  Goed bestand tegen slijtage en krassen
 •  Beter bestand tegen vocht en zuren
 •  Levensduur 10 - 15 jaar
 •  Weinig onderhoud

Wood Protection System van Vloerenland

Elke houten vloer heeft onderhoud nodig. Voor olie en hardwaxolie behandelde houten vloeren adviseren wij voor dagelijks en periodiek onderhoud het Vloerenland Wood Protection Systeem. Met als voordeel dat de levensduur van jouw kostbare houten vloer verlengd wordt en de onderhoudskosten op de lange termijn zo laag mogelijk blijven. Vloerenland heeft ook een hele duidelijke mening over onderhoud, vandaar dat wij een eigen onderhoudssysteem ontwikkeld hebben Voor gelakte vloeren adviseren wij Lecol onderhoudsproducten. Zo zijn wij er zeker van dat jouw houten vloer in topconditie blijft.

Het Vloerenland Wood Protection Systeem bevat Clean & Wax-iT voor dagelijks gebruik. Voor periodiek onderhoud (2-4 x per jaar) adviseren wij de Vloerenland Power Cleaner in combinatie met onze conditioner. Let op! Voor white wash behandelde houten vloeren hebben wij een speciaal voedende olie. Hygrometers van het merk Stadler raden wij aan om de luchtvochtigheid in de ruimte te controleren. Je kunt al deze onderhoudsproducten afhalen in ons bedrijf te Beek en Donk of online bestellen in de webshop.

Onderhoudspakketten Wood Protection Systeem

Wij raden iedereen die onderhoud wil plegen aan zijn / haar houten vloer of parket ons UNIVERSELE onderhoudssysteem aan. Wij bieden het aan onder de naam: Vloerenland Wood Protection System. We hebben verschillende sets voor olie en hardwaxolie gedragen houten vloeren en parket, die kunnen afgehaald worden in onze Houten Vloeren Studio te Beek en Donk, regio Eindhoven.

 

VIDEO werkwijze Vloerenland

 
Behandelde houten vloer

Onze Webshop

Wil je ons houten vloeren assortiment bekijken?

Bekijk hier onze houten vloeren in de webshop