Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Klassieke vloer visgraat patroon Vloerenland

Wanneer kies je voor een klassieke vloer?

Misschien denk je bij een klassieke vloer direct aan vroeger, aan kastelen of de adel, maar de klassieke vloer is nooit weggeweest uit ons interieur. Sterker nog, je ziet klassieke vloeren tegenwoordig ook vaak in een moderne en eigentijdse interieurs. Wanneer kies je voor een klassieke vloer? Wij geven je graag wat inspiratie!

Klassieke vloer in een klassiek interieur

Een klassieke vloer past natuurlijk perfect een klassieke woning. De oorsprong van de klassieke stijl stamt uit de periode van 1900 - 1930. Woningen die in deze tijd of in deze bouwstijl zijn gebouwd kenmerken zich door symmetrie, elegantie en prachtige details. Een klassieke woning heeft vaak een schuin dak, bakstenen muren, ornamenten aan het plafond en glas in lood ramen. Een visgraat vloer is onmisbaar in een klassiek interieur. Deze patroon vloeren waren vroeger al erg populair. Je zag deze vloeren vooral bij welvarende families en meestal als donkere houten vloer. Ook in een lichtere variant staan ze prachtig in een klassiek interieur. En wil je de klassieke stijl met de gemakken van nu? Lees hier verder voor meer informatie over visgraat PVC vloeren. Of bekijk onze webshop pvc visgraat vloeren.


Klassieke vloer in een eigentijds interieur

Waarom oud en nieuw niet combineren ofwel klassiek en modern met samenbrengen. Dat kan hartstikke goed. Maak een echt statement door een klassieke vloer met een modern interieur te combineren. Een modern, eigentijds interieur heeft vaak strakke, rechte lijnen, neutrale kleuren, weinig accessoires en tierelantijntjes. De perfecte tegenhanger voor dit ietwat ‘kille’ interieur is een warme en sfeervolle klassieke vloer. Kies voor deze vloer in de juiste kleur en met de juiste afwerking om jouw moderne interieur te versterken. Denk aan een lichte, strakke vloer met weinig noesten en een matte afwerking. Misschien is een rustieke eiken houten vloer iets voor jou? Of een authentieke kloostervloer?

 

Het team van Vloerenland adviseert je graag over de juiste vloer voor jouw interieur! Kom gerust langs in onze showroom of neem contact met ons op.

 

  • wanneer
  • klassieke vloer
  • kiezen

Welke klassieke vloer kiezen