Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Vloerverwarming met laminaat

Vloerverwarming met laminaat

Vloerverwarming met laminaat

Laminaat kun je in combinatie met vloerverwarming gebruiken!


Het klinkt misschien onlogisch om laminaat over vloerverwarming te leggen. Maar laminaat in combinatie met vloerverwarming is geen enkel probleem als je de juiste maatregelen treft, zoals de juiste ondervloer. Door plaatsingsinstructies goed te volgen, kun je optimaal genieten van je vloerverwarming.

 

Waar je in ieder geval aan moet denken:

 

 • Je kunt in vrijwel alle situaties laminaat op vloerverwarming leggen. Dat is mogelijk ingeval van vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming (met radiatoren). Door de juiste ondervloer te gebruiken krijg je snel de gewenste temperatuur in de ruimte, zonder verlies van energie of comfort.
 • Het kiezen van de juiste ondervloer in combinatie met vloerverwarming bij laminaat is erg belangrijk en mede afhankelijk van de bestaande vloer. Dit geldt ook voor ondervloeren voor PVC vloeren. Ondervloeren zijn er in vele soorten, wij beschikken in elk geval over de modernste ondervloeren. Een mooie bijkomstigheid is dat we ook de akoestiek in de ruimte positief kunnen beïnvloeden, we zijn tegenwoordig in staat om een laminaatvloer te laten klinken als een houten vloer. Bezoek ons of bel even met de klantenservice voor meer informatie over deze onderwerpen. 
 • Bij twijfels over de technische installatie of bij technische vraagstukken is het altijd raadzaam om de installateur van de (vloer)verwarming erbij te betrekken. 
 • Om een probleemloze combinatie van laminaat en vloerverwarming te garanderen, neemt Vloerenland de juiste voorzorgsmaatregelen wanneer we het laminaat bij jou leggen. Je krijgt zelfs 5 jaar garantie op arbeid, naast de gebruikelijke fabrieksgarantie op het laminaat. Door voor ons te kiezen, weet je dus zeker dat je optimaal kunt genieten van je laminaatvloer, mét warme voetjes!

 

Voordelen van vloerverwarming met laminaat

Vloerverwarming en laminaat hebben verschillende voordelen wanneer ze samen worden gebruikt. Voordelen van het combineren van vloerverwarming met laminaat:

 1. Comfort: Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de vloer, waardoor er geen koude plekken of tocht ontstaan. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat, vooral tijdens koude winters. Laminaat voelt van nature warm aan en versterkt het comfortgevoel dat vloerverwarming biedt.

 2. Energie-efficiëntie: Vloerverwarming werkt op een lagere temperatuur dan traditionele radiatoren, waardoor het energieverbruik kan worden verminderd. De warmte wordt gelijkmatig verspreid, waardoor er minder energie nodig is om de gewenste kamertemperatuur te bereiken. Dit kan leiden tot energiebesparingen en lagere verwarmingskosten op de lange termijn.

 3. Ruimtebesparing: In tegenstelling tot radiatoren neemt vloerverwarming geen extra ruimte in beslag aan de muren of in de kamers. Hierdoor heb je meer vrijheid bij het inrichten van je interieur en zijn er geen beperkingen wat betreft meubelplaatsing.

 4. Esthetiek: Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen, waardoor je de vloer kunt kiezen die past bij jouw interieurvoorkeuren. Kliklaminaat kan een mooie en strakke uitstraling geven aan een ruimte, en de afwezigheid van radiatoren draagt bij aan een ononderbroken en esthetisch aantrekkelijk vloerontwerp.

 5. Onderhoudsgemak: Laminaatvloeren zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn bestand tegen vlekken, krassen en slijtage. Bij vloerverwarming is er minder stofcirculatie in vergelijking met systemen met luchtcirculatie, waardoor er minder stofdeeltjes op de vloer terechtkomen. Dit betekent dat je laminaatvloer langer schoon blijft en minder onderhoud vergt.

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle soorten laminaat geschikt zijn voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Het is raadzaam om de specificaties van de fabrikant te controleren en ervoor te zorgen dat het laminaat dat je kiest geschikt is voor installatie bovenop vloerverwarmingssystemen. Het correcte gebruik en de installatie van beide systemen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed samenwerken en optimaal presteren.

 

Ben je van plan je laminaat zelf te gaan leggen? Dan geven onze adviseurs je graag tips om direct aan de slag te kunnen. Wat is bijvoorbeeld de beste temperatuur voor je vloerverwarming wanneer je laminaat gaat leggen en hoe kun je deze langzaam opbouwen? Zit er nog verschil tussen vloerverwarmingssystemen en welke laminaatsoorten zijn meer geschikt dan andere? Liever een pvc vloer met vloerverwarming?

 

Als je wilt kun je hier meer lezen over hoe Vloerenland werkt, kijk dan verder op de site of breng een bezoek aan ons Experience Center XXL.

 • vloerverwarming
 • laminaat