Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vloerkoeling en laminaat in woonkamer

Vloerkoeling en laminaat, kan dat?

Veel mensen vragen zich af of vloerkoeling en laminaat zo’n goede combinatie is. Niet elke vloer is geschikt voor vloerkoeling, maar hoe zit dat met laminaat? Het kan zeker, mits je met een aantal punten rekening houdt. Vloerenland vertelt je meer over deze punten en haar werkwijze.

Interne condensatie voorkomen bij laminaat

Vloerkoeling maakt gebruik van koud water, waarvoor het belangrijk is dat je vloerkoeling een geavanceerd bedienings- en beveiligingssysteem heeft. Daardoor voorkom je interne condensatie. Interne condensatie wil je absoluut niet, want dat zorgt voor waterschade aan jouw laminaat vloer. Voor vloerkoeling wordt een warmteweerstand van minder dan of gelijk aan 0,09 m² K/W aanbevolen. Dit betekent dat een minimaal capaciteitsverlies in sommige gevallen onvermijdelijk is. Maar het zorgt wel voor een lang behoud van je laminaat! Vloerkoeling en laminaat zijn dus zeker te combineren.

 

Ga je vloerkoeling en laminaat combineren? Laat je vooraf goed informeren over de beste ondervloer en laminaat dikte. Het laminaat mag niet té dik zijn. Hoe dunner de vloer, hoe hoger namelijk het rendement. Volg bovendien altijd de adviezen van de installateur op, om problemen te voorkomen nadat jouw nieuwe vloer is gelegd. Met dat in je achterhoofd kun je met een gerust hart vloerkoeling in combinatie met laminaat gebruiken.

Waarom voor vloerkoeling met laminaat kiezen?

Vloerkoeling zorgt voor een heerlijk koel binnenklimaat op een zomerse dag. Je ziet het steeds vaker bij nieuwbouwwoningen en energieneutrale woningen. Met een watertemperatuur van niet meer dan 18 graden Celsius blijft de vloer koel, terwijl een laminaatvloer nooit koud aanvoelt. De ideale combinatie dus voor vloerkoeling en laminaat. De ruimte behoudt de optimale temperatuur.

 

Verschillende (laminaat)vloeren kennen verschillende warmteweerstanden en diktes. Laat je daarom goed adviseren over welke vloeren geschikt zijn voor vloerkoeling en laminaat. Zo’n goed advies vind je bij Vloerenland. Wij helpen we je graag verder, kom gerust langs in ons Experience center.

  • vloerverwarming
  • vloerkoeling
  • laminaat

Slaapkamervloer vloerkoeling en laminaat