Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC vloer leggen over tegels

Kun je een PVC vloer over tegels leggen?

Zou je je huidige tegelvloer graag vervangen door een mooie PVC vloer en vraag je je af of dat mogelijk is zonder je tegelvloer eruit te hoeven breken? Wij hebben het verlossende antwoord: ja. Het is geen enkel probleem om een PVC vloer over bestaande vloer te leggen als je weet waar je op moet letten. Daarom gaan we er in dit artikel dieper op in.

Kwaliteit van de bestaande vloer

Ook al zou je op het eerste oog misschien denken van wel, een tegelvloer meestal niet egaal genoeg om als ondervloer voor een PVC vloer te dienen. De tegels hebben vaak een reliëf en de voegen tussen de tegels liggen dieper dan de tegels zelf. Dat zou door kunnen drukken in het PVC en dat ziet er niet fraai uit. Daarom is het belangrijk dat je een (dunne) ondervloer over je tegels legt, voordat je de PVC vloer gaat plaatsen.

 

Heb je vloerverwarming? Kies dan een ondervloer uit die de warmte goed doorlaat. Zowel tegels als PVC geleiden de warmte goed, dus met de juiste ondervloer zit jij er warmpjes bij.

PVC vloer verlijmen

Als je de PVC vloeren zou willen verlijmen op de bestaande tegelvloer dan begin je met het controleren of de tegels allemaal goed vastzitten. Daarna schuur je de vloer met een diamantschijf, behandel je de vloer met een speciale primer en breng je een laag egaline aan. Twee dagen later kun je de vloer opnieuw schuren, daarna stofzuigen en dan kan er een start gemaakt worden met het verlijmen van de PVC vloer. Ondanks het feit dat het veel werk is, scheelt deze werkwijze een hoop sloopkosten, opknapkosten en stof.

 

Zwevende pvc vloer

Je kunt ook voor een PVC vloer kiezen die als het ware zwevend geplaatst wordt en waar de ondervloer al aan vastzit. Zo kunnen oneffenheden in de onderliggende tegelvloer opgevangen worden. In dat geval kun je de PVC vloer direct op de tegels leggen zonder eerst te egaliseren, mits de bestaande vloer vlak genoeg is natuurlijk. Meestal kun je de vloer dan zelf leggen, wat niet kan als je voor verlijmbare PVC vloeren kiest. Zo bespaar je ook nog eens extra op je nieuwe vloer. Mocht je de klus uit willen besteden, dan staan onze professionals voor je klaar.p>

De staat van de tegelvloer

HHet is belangrijk dat je kritisch naar de staat van je huidige tegelvloer kijkt voordat je besluit om er PVC overheen te leggen. Zijn er hoogteverschillen (meer dan 1 tot 1,5 millimeter), scheuren of gaatjes? Dan is het egaliseren of verwijderen van de vloer het overwegen waard. Het kan ook nodig zijn om de dorpels te verhogen of eruit te halen.

 

Een goed advies

Bereid je goed voor en ga niet over één nacht ijs. Bezoek Vloerenland of informeer naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen. Maak foto’s van de huidige vloer voordat je ons bezoekt, dan kunnen wij meteen maatwerkadvies geven en een begroting maken, zodat je een vliegende start kunt maken.

 

Je nieuwe PVC vloer over de tegels leggen, scheelt je heel wat kosten, tijd en hak- en breekwerk. Tijdens een bezoekje aan Vloerenland adviseren onze professionals je graag en laten ze je enkele mooie voorbeelden van geschikt PVC zien. Lees hier verder als je zoekt naar tips voor het leggen van een pvc vloer over een bestaande vloer.

  • pvc vloer
  • over tegels leggen

PVC vloer op tegelvloer