Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC of laminaat

PVC vloer of laminaat?

PVC vloer of laminaat?

Laminaat en PVC vloeren zijn veel gekozen vloeren. Voor- en nadelen?


Laminaat en PVC vloeren zijn veel gekozen vloeren en ze zijn beiden met een kliksysteem te krijgen. Ze hebben allebei een moderne, natuurlijke, nette uitstraling en zijn beiden verkrijgbaar in verschillende stijlen en dessins. Toch zijn er een aantal verschillen.

Materiaal

Het grootste verschil tussen laminaat en een klik PVC vloer is uiteraard het materiaal en de prijs... Klik PVC is dunner dan laminaat, lijkt op vinyl (zeil genaamd in de volksmond) en is 4,5 tot 5 mm dik. Laminaat bestaat uit samengeperste houtlagen die met een motief bedrukt zijn, waarna een beschermlaag wordt aangebracht. Laminaat is iets dikker en minder buigzaam dan klik PVC. Omdat PVC dunner is, is de kans echter groter dat de ondervloer alsnog geëgaliseerd moet worden, voordat je de PVC vloer kunt leggen. 

Vochtbestendigheid

Tot voor kort was laminaat gevoeliger voor water dan een PVC vloer, tegenwoordig is er vochtbestendig laminaat. Ook PVC kan prima tegen water en is dus net als waterbestendig laminaat zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Geluidsoverlast

Een PVC vloer is geluiddempender en zal minder contactgeluiden produceren dan een laminaatvloer, omdat PVC zachter is en direct op de ondergrond geplaatst wordt. Hierdoor kan het ook uitstekend op een trap of in een appartementencomplex gelegd worden. Laminaat wordt zwevend gelegd wordt en bij gebruik van een 'stille' ondervloer zal het klinken als een houten vloer. Lees hier meer informatie over vloeren en de verschillen tussen de soorten vloeren.

 

Combinatie met vloerverwarming

PVC laat warmte nog makkelijker door, waardoor een PVC vloer bij gebruik van vloerverwarming nog meer wooncomfort biedt. Door de uitstekende warmtegeleidende eigenschappen van PVC kan je vloerverwarming zeer goed als primaire verwarmingssysteem dienen. Ook valt laminaat met een geschikte ondervloer inmiddels ruim binnen de normen bij vloerverwarming of vloerkoeling.

Voordelen

PVC vloeren nemen nog makkelijker de temperatuur van de omgeving aan (als de vloer voldoende geïsoleerd is natuurlijk), in vergelijking met laminaat. Zo krijg je een nog behaaglijkere vloer. Klik PVC is geschikt voor de'doe-het-zelver' is verkrijgbaar in natuursteen- en betonlook, daarnaast in vele hout uitvoeringen wat ook voor laminaat geldt  trouwens. De akoestiek is nog beter t.o.v. laminaat, omdat je nog minder contactgeluiden hebt bij PVC vloeren. Ze zijn beiden makkelijk in onderhoud. Laminaat is gemiddeld goedkoper per m2 dan klik PVC.

Leggen

Klik PVC en laminaat worden op dezelfde wijze gelegd en een beschadigde PVC strook of laminaatdeel kan vervangen worden door een nieuwe. Beiden kunnen door een 'doe-het-zelver' gelegd worden.

Prijsverschil pvc vloer en laminaat

En ‘last but not least’ is er natuurlijk wel een prijsverschil tussen beide vloeren. PVC vloeren zijn over het algemeen iets duurder dan laminaat is. Dat komt omdat de grondstoffen en de productiekosten hoger liggen dan bij laminaat. Die meerprijs weegt ruim op tegen de vele voordelen die PVC te bieden heeft. Hopelijk maken bovenstaande verschillen het gemakkelijker voor je om een keuze te maken. Wil je toch liever nog wat meer advies? Breng dan zeker eens een bezoek aan Vloerenland ons Experience Center XXL nabij Eindhoven!

  • Pvc Vloer
  • of
  • Laminaat